Breaking News

YPJ’li Sterk için imza kampanyası

HABER MERKEZİ– Rojava’nın Hesekê kentine bağlı Hol’de 11 Kasım 2015’te yaşamını yitiren YPJ savaşçısı Meliha Çürük’ün (Sterk Serhed) ailesi cenazesini bir aydır alamayan ailesi imza kampanyası başlattı.
 Hesekê’ye bağlı Hol kasabasında 11 Kasım 2015’te yaşamını  yitiren YPJ savaşçısı Meliha Çürük’ün (Sterk Serhed) cenazesi  bir aydır sınırda bekletiliyor. Meliha’nın cenazesini almak  isteyen aile tüm başvurulara rağmen sonuç alamayınca sosyal  medyada sesini duyurmaya çalışıyor. Annesi İran, babası  Selim Çürük ve Çürük ailesi tarafından change.org sitesinde ”  Kızımızın cenazesini istiyoruz” başlığıyla imza kampanyası  başlatıldı. Kampanya metninde Meliha’nın cenazesini almak için Sağlık Bakanlığı, Başbakanlık, Suruç Kaymakamlığı gibi yetkili kurumlara yapılan başvuruların yanıtsız kaldığı belirtilerek şöyle denildi:
“Kızımız Meliha’nın cenazesini kendi köyümüze defnetmek istiyoruz. (Erzurum- Tekman- Yoncali köyü) kendisine karşı son görevimizi yapmak ve doğduğu topraklarda uğurlamak en temel hakkımızdır.
Kızımız bizim onurumuzdur! Canimiz ciğerimizdir. Kızımızın bir mezarı olsun istiyoruz. Ailesi olarak onu Toprak ile kavuşturmak ve kendi geleneklerimize inancımıza göre defnetmek bizim en doğal en insani hakkımızdır. Tam 31 gündür Melihasız nefes almaya çalışıyoruz. Acımız çok büyük. Yaramız çok derin…Ancak onun naaşını aldığımızda, gül yüzüne baktığımızda, son bir kez daha kokladığımızda. Ailesi olarak ona bir mezar yaptığımızda bir nebzede olsa kalbimiz huzur bulacaktır. Kızımız kimsesiz değildir. Onu her şeyden daha çok seven ailesi; kardeşleri; yüzlerce akrabası ve de yüzlerce arkadaşı vardır.
Bırakın kızımızı. Kızımızın cenazesini istiyoruz. Annesi olarak: Kızımın Mezarında ağıt yakma hakkımı, acımı yaşama hakkımı elimden almayın Efendiler! Kızımızın cenazesini istiyoruz.”
(uş)

No comments