Breaking News

‘Çeteler Suriye halklarına düşmanlık yapıyor’

SÎPAN SILO
TIRBESPIYÊ – Tirbespiyê kentinde yaşayan yurttaşlar Şêxmeqsûd Mahallesi ve Efrin kantonuna dönük çete saldırılarını kınadı. Kent sakinleri  Demokratik Suriye Güçleri(QSD)’nin topraklarını çetelerden arındırarak Türk devletinin Rojava üzerindeki kirli planlarını boşa çıkaracağını belirtti.
Tirbespiyê kentinin Ezidi sakinlerinden Berzan Silo, Türk devletinin çete gruplarına destek vererek rojava’da elde edilen kazanımları boşa çıkarmak için yoğun çaba harcadığını belirterek gördüğü direniş sonucu  eli boş döndüğünü dile getirdi. Silo, Şêxmeqsûd Mahallesi ve Efrin kantonunda devam eden saldırılarında bu amacın bir devamı olduğunu ifade ederek QSD’nin tüm Suriye halklarının çıkarlarını koruma gücünde olduğuna inandıklarını  kaydetti.
Kentin bir diğer sakini Etiye Umer de Kobani,Şengal ve Cizir’de zorlu savaş koşullarına rağmen topraklarını özgürleştiren özgürlük savaşçılarının insanlık mücadelesine tanıklık ettiklerini vurgulayarak Şêxmeqsûd Mahallesi ve Efrin kantonundaki çete saldırılarını da geri püskürteceklerini kaydetti. Umer Kürdistani güçlere çağrıda bulunarak Şêxmeqsûd ve Efrinli  halklara destek çağrısında bulundu.
Rojava’daki özerklik sisteminin Suriye’deki demokratik ve siyasi çözüm kapısının aralanması için zemin sunduğunu belirten kent sakinlerinden Ebil Ezîz Mihemed,özerklik çatısı altında halklar arasında açığa çıkarılmak istenilen çelişkilere prim vermeyerek halkların özgürlüğünü kesin kılma çağrısında bulundu. QSD savaşçılarının vereceği mücadele sayesinde Şêxmeqsûd ve Efrin’de devam eden çete saldırılarının da boşa çıkarılacağını kaydetti.
Tirbespiyê’nin Aliya mıntıkasında yaşayan Xeyriyê Ekrem ise Şêxmeqsûd’da birçok halkın birlikte yaşadığını belirterek çetelerin sadece Kürt halkına değil tüm Suriye halklarına karşı düşmanlık yaptığını kaydetti. Çetelerin bölgede talan ve sömürü uygulamalarının her gün daha da derinleştirdiğini dile getirerek demokratik güçleri Şêxmeqsûd ve Efrin halkına sahip çıkmaya çağırdı.
(uş)
ANHA

No comments