Breaking News

Ehrar El-Şam rejimin Riyad kongresine katılımını eleştirdi

HABER MERKEZİ – “Suriye Muhalefeti”ni tek çatı altında toplamayı amaçlayan Riyad kongresini gündemine alan Arap basını, kongreye katılan El Kaide bağlantılı Ehrar El-Şam çetesinin rejime yakın kişilerin kongreye katılmasını eleştirdiğini yazdı.
Irak’ın ABD’den F-16 savaş uçaklarını satın almasını ile Suriye’deki silahlı grupların Humus’un El-Wair Mahallesi’nden çekilmesini birinci sayfalarına taşıyan Arap gazetelerinin diğer bir önemli gündem maddesi de Ehrar El Şam ile Ceyş-ul İslam (İslam Ordusu) çete gruplarının Riyad kongresine katılmasıydı.
Irak’ın ABD’den F-16 savaş uçaklarını satın almasını manşetine taşıyan Al-Mûtamer gazetesi, ilk olarak 16 adet F-16 savaş uçağının alınacağını daha sonra da 18 F-16’nin alınacağını yazdı.
Arap basınında yer alan haberlerden biri de Suriye’deki silahlı grupların Humus’un El-Wair Mahallesi’nden çekilmesi oldu. Al-Watan gazetesi “Yüzlerce silahlı eleman Humus’un El-Wair Mahallesi’nden çıkıyor” başlıklı haberinde, silahlı grupların ailelerini mahalleden çıkaracak olan araçların Hama’dan yola çıktığını yazdı. Haberde çekilmenin El Nusra ve DAIŞ’e yakın bazı gruplar ile rejim arasında yapılan bir anlaşma sonrası gerçekleştiği belirtiliyor.
Söz konusu silahlı grupların Humus’tan çekilmesiyle kentin tamamı rejim kongrolüne giriyor.
“Riyad, Suriye muhalefetini ‘taşlaştırdı'” başlıklı bir haber ile Riyad kongresini birinci sayfasına taşıyan Al-Sefîr gazetesi de Suudi Arabistan’ın onlarca siyasetçi ve askeri şahsiyeti Intercontinental Hotel’de topladığını yazdı. Oteli bir ulaşılamaz bir taşa benzeten gazete, söz konusu kişilerin otelin bir katında toplandığını ve kimsenin onlara ulaşamadığını bildirdi. Otelin üst katına yerleştirilen silahlı unsurların basın dahil hiçkimseyi otele yaklaştırmadığını belirten gazete, kongreye katılan gruplar arasında çok fazla çelişki olduğunu ve Ehrar El-Şam’ın toplantıdaki temsilcilerinin rejime yakın kişilerin toplantıya katılmasını eleştirdiğini yazdı.
Ehrar El-Şam çeteleri uzun zamandır, DAIŞ ve El-Nusra ile koordineli bir şekilde Efrîn Kantonu ile Halep’in Şêx Meqsûd Mahallesi’ne saldırıyor.
(eç/uş)
ANHA

No comments