Breaking News

Tİl Temir şehidi Qamişlo’da uğurlandı

QAMIŞLO – Til Temir saldırılarında şehit düşen Mihemed Ismaîl Qamişlo’da toprağa verildi.
10 aralıkta Til temirde Erdoğan/AKP destekli DAIŞ çetesinin bomba yüklü 3 araçla düzenlediği saldırılarda şehit düşen Mihemed Ismaîl son yolcuğuna uğurlanmak için getirildiği Qamişlo’da yüzlerce ve Demokratik Özerklik Yönetimi kurumlarınca karşılandı. Şehit Aileleri Kurumu, siyasi parti ve TEV-DEM temsilcileri ile Sicil toplum Kuruluşlarından temsilciler Til Temir şehidini toprağa vermek üzere Enteriye mahallesi Mala Gel önünde bir araya geldi. Şehit Mihemed Ismaîl’in cenazesini Mala Gel’den alan yüzlerce yurttaş ve kurum  temsilcileri Delil Sarûxan Şehitliğine doğru yola koyuldu.
Şehitliğe ulaşıldıktan sonra merasim düzenlendi. Ardından TEV-DEM Meclisi Eşbaşkanı Xelîl Osman, İnançlar Birliği üyesi Îslam Şêx Abdulrehman Bedirxan, Arap Ulusal Konseyi üyesi Mihemed El-Binyan ve Şehit Aileleri Kurumu üyesi Sîham Silêman birer konuşma gerçekleştirdi.
Şehit ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileklerinde bulunulan konuşmalarda, Til Temir’deki özgürlük tutkunu kardeş halklara yönelik çetelerin gerçekleştirdiği saldırılar çetelerin tükendiğinin işareti olarak değerlendirildi.
Konuşmacılar, bu alçakça yapılan saldırının Demokratik Suriye Meclisi’nin ilan edilişi ve bölgedeki her türlü demokratik projeye duyulan tepkinin sonucu olarak insanlık düşmanı barbar çeteler ve Türk devleti işaret edilerek çetelere destek veren devletlerce gerçekleştirildiği vurgulandı.
Merasimde konuşan Şehit Mihemed Ismaîl’in kardeşi ise, bedel verilerek Rojava devriminde bugünlere gelindiğine değinerek, bedel verdikçe zafere olan tutku ve ısrarlarının arttığını dile getirdi.
Daha sonra Şehit Mihmed İsmaîl’in şehadet belgesi okunarak, belge aileye teslim edildi.
Şehit Mihemed İsmaîl “Şehit Namirin” sloganları ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.
(ad)
ANHA

No comments