Breaking News

Şêxmeqsûd’dan acil çağrı

FÎDAN EBDELLAH
HALEP – El-Nusra çetelerinin saldırıları altındaki halep’in Şêx Meqsud mahallesinde ciddi ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısı olduğunu belirten Heyva Sor a Kurd, tüm uluslararası insani örgütler ve sağlık kuruluşlarına mahalleye acil ilaç ulaştırmaları çağrısında bulundu.
AKP/Erdoğan destekli El-Nusra, Ehrar El-Şam ve bağlı bazı çete gruplarının Halep’in Şêx Meqsud mahallesine yönelik saldırılarında bugüne kadar 3’ü çocuk 4 sivil yaşamını yitirdi, 90 sivil de yaralandı. Çetelerin mahalleye yönelik kuşatma ve ambargosu nedeniyle yaralılar tedavi edilemiyor. Yaralı ve hastalar ciddi sağlık problemleri yaşarken ilaç sıkıntısının yanısıra kış mevsimiyle birlikte halkın yakacak ve günlük yaşam ihtiyaçlarının temininde de büyük zorluklar yaşanıyor.
Mahalledeki tek sağlık kuruluşu olan Heyva Sor a Kurd merkezinde hasata ve yaraların tedavileri sürdürülüyor. Ancak sağlık malzemeleri ve ilaçların artık yaralıların tedavisine yetmediği belirtildi.
Konuya ilişkin bilgi veren Heyva Sor a Kurd yönetimi ve Şêx Meqsud Sağlık Komünü üyesi Şemîran Ehmed, çete saldırıları ve kuşatmasından dolayı depolardaki ilaç ve sağlık malzemelerinin tükenmek üzere olduğunu, dışardan ilaç getirtemediklerini kaydetti. Şemîran Ehmed, “ilaç sıkıntısından dolayı çete saldırılarında yaralanan yurttaşları bile tedavi edip yaralarını sarmada ciddi zorluk yaşamaya başladık. Bu durum mahalle halkı ve yaralıların sağlığını ciddi boyutta olumsuz etkiliyor” dedi.
Şemîran Ehmed, Şêx Meqsud’da bir insanlık trajedisi yaşandığını ifade ederken, tüm sağlık kuruluşarına ve insai yardım örgütlerine mahalleye bir an önce gerekli ilaç ve sağlık malzemelerini ulaştırma veburaya insani koridor açılması için harekete geçmeleri çağrısında bulundu.
(aç)
ANHA

No comments