Breaking News

DAIŞ köyleri Ehrar El-Şam’a teslim etti

EFRÎN –  DAIŞ çeteleri Türk devletinden aldığı talimatlar çerçevesinde Ezaz’da işgal altında tuttuğu köyleri Ehrar El-Şam’a teslim etti.
Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre DAIŞ çeteleri Ezaz’da işgal altında tuttuğu köyleri Ehrar El-Şam çetelerine teslim etti.
DAIŞ çeteleri, işgal altında tuttuğu Dodiyan Köyü ve yakınlarındaki bir benzinlik, Qezil Mereha Köyü, Koperî ve Kefra köylerde herhangi bir çatışmaya girmeden Ehrar El-Şam çetelerine teslim etti.
Kaynaklar Türk devletinin talimatları doğrultusunda köylerin Ehrar El-Şam  çetelelerine teslim edildiğini belirtirken  Türk devletinin böylelikle Ehrar El-Şam çetelerinin terör karşıtı olduğunu göstererek ‘meşru’ bir şekilde Riyad toplantısında temsiliyet sağlayabilmelerinin yollarını aradığını belirtti.
Öte yandan Riyad toplantısı hazırlık komitesi, Ehrar El-Şam çetebaşlarından Lebîb Nehas’ın kongreye katılacağını belirtti.
Ehrar El-Şam çeteleri Suriye topraklarında onlarca katliam gerçekleştirdi. Ehrar El-Şam çeteleri,son olarak Halep’e bağlı Şêxmeqsûd Mahallesi ve Efrin’in Şerewa ilçesinde DAIŞ ve El-Nusra çeteleri ile birlikte onlarca sivil kaçırdı, katletti, işkence etti.
 (uş)
ANHA

No comments