Breaking News

Girê Spîli savaşçılar YPG’ye katılımlarını anlattı

ŞÎLAN MIHEMED
GIRÊ SPÎ – Girê Spîli YPG savaşçıları, Demokratik Suriye Güçleri (QSD) birleşenleri olarak birlikte Suriye topraklarını çetelerden temizleyeceklerini ve Suriye halklarını savunacaklarını belirttiler.
Bugün Girê Spîli 30 genç yeni savaşçılar eğitim devresini tamamladı. Eğitimlerini tamamlayan savaşçılar duygularını ajansımıza paylaştı.
Demokratik ve Özgür bir Suriye için Kürt ve Süryani arkadaşları ile birlikte mücadele yürütme şansına nail olduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Xalit El-Alî YPG’ye katılma sebeplerine değindi. Ali, YPG insani yönleri güçlü olan bir güç, halkla iletişimini gördükten sonra katılmaya karar verdiğini belirtti.
Alî Osman isimli savaşçı da, “çeteler ülkemizi talan ediyor, halkımıza yönelik vahşice yaklaşımları var. Onları korumak benim gibi her gencin bir görevi. Bende bu gerçekler ışığında silah kuşanarak, çete belasını süpürmek için YPG saflarına katıldım” dedi.
“YPG ve QSD güçleri düşüncelerimizi değiştirdi” diyen Ibrahîm Ibrahîm, önceleri çetelerin yenilmeyecek bir güç oldukları kanısına kapıldıklarını, ancak YPG ve QSD güçlerinin çetelere ağır darbeler indirmesiyle umutlarının yeşerdiğini kaydetti. İbrahim, çeteleri Suriye topraklarında temizlemek için YPG saflarında yer almaya karar verdiğini ifade etti.
(ad)
ANHA


No comments