Breaking News

YPG çete saldırılarını boşa çıkardı

HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi, DAIŞ çetelerinin Kezwan dağı ve Silûk’e bağlı Mîço köyündeki saldırıların boşa çıkarıldığını, bomba yüklü bir araçla, 5 çete üyesinin öldürüldüğünü aktardı.
YPG Basın Merkezi yazılı bir açıklama yaparak, DAIŞ çetesinin Kezwan dağı eteklerindeki ve Silûk kabası çevresindeki köye yönelik saldırılarının boşa çıkarıldığını belirtti.
YPG, 14 Aralık günü DAIŞ çetelerinin Kezwan dağı eteklerinde bulunan Aşra köyüne yönelik bir saldırı düzenlendiğini, 2 patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıya güçlerinin anında müdahalede bulunduğunu kaydetti. YPG patlayıcı yüklü araçlardan ilkinin uzaktan patlatılarak imha edildiğini, ikinci araçtaki çeteyi de vurarak etkisiz hale getirdiğini ve alanda tespit edilebilen 3 çete üyesi öldürüldüğünü aktardı.
2 çete öldürüldü
YPG açıklamasında, “15 Aralık günü (bugün) saat 05.40’da DAIŞ çeteleri Silûk kasabası yakınlarında bulunan Miço köyüne yönelik bir saldırı girişiminde bulunmuştur. Saldırıya müdahale eden güçlerimizle çete grupları arasında saat 07.00’a kadar çatışma yaşanmıştır. Yaşanan çatışmalarda 2 çete öldürülmüştür” denildi.
(ad)
ANHA

No comments