Breaking News

Cizîr heyeti Berivan Şengal’in ailesini başsağlığı ziyaretinde bulundu

ŞENGAL – TEV-DEM ve Demokratik Özerklik yönetimi Dunyazat Bêrîvan Şengal’in ailesini ziyaret ederek başsağlığında bulundu.
Cizîr kantonu TEV-DEM ve Demokratik Özerklik yönetimi Kasım ayında Medya savunma alanlarında yaşamını yitiren Şehit Dunyazat Seid Hesen (Bêrîvan Şengal)  Şengal’e giderek taziye çadırını ziyaret etti.
Heyet arasında  Şengal’de şehit Seid Hesen (Bêrîvan Şengal) Savunma konseyi Ebdilkerîm Saroxan, Şehitler konseyi Rêzan Gulo, toplumsal işler konseyi Dijwar Ehmed, ekonomi konseyi Sîham Qeryo ve TEV-DEM yöneticileri ile demokratik özerklik yönetimi kurum temsilcilerin taziye ziyaretinde bulundu.
Cizîr kantonunda heyeti Özgürlük savaşçısı Bêrîvan’ın ailesi ve Şengal Ezidiler Meclisi tarafından karşılandı. Teziye ziyaretlerinde konuşan Şehitler Konseyi, Rêzan Gulo, Şengal halkının yaşadığı trajedi ve HPG, YBŞ güçlerinin özgürleştirme mücadelesine değindi.
Ekonomi Konseyi başkanı Sîham Qeryo, özerklik sisteminin halkların kardeşliğinin yaşam zemini ve Ortadoğu’daki toplumsal sorunlar için önemli tecrübelerin sahibi olduğunu belirtti. Qeryo,konuşmalarının ardından HPG ve YBŞ  mevzilerine ziyarette bulundu.
Cizir Savunma Konseyi başkanı Ebdilkerîm Saroxan ise YBŞ güçlerine maddi ve manevi katkı sunmak için her zaman hazır olduklarını kaydetti.
Heyet, temas ve ziyaretlerinin ardından Rojava’ya döndü.
 (as/uş)
ANHA

No comments