Breaking News

YPG ve YPJ savaşçılarına destek için zeytin toplanıyor

KOBANÊ – Kobanê Kantonu’nda bulunan sivil toplum örgütü üyeleri, YPG ve YPJ savaşçılarına destek sunmak için zeytin topladı. Bir hafta boyunca zeytinleri toplamaya devam edeceklerini belirten kurum üyeleri savaşçılar için ne yapılsa da eksik kalacağını kaydetti.
Kobanê Kantonu’na bağlı tüm sivil toplum örgütü üyeleri, YPG ve YPJ savaşçılarına yardım için zeytin topladı. Kobanê kanton merkezimde sabahın erken saatlerinde bir araya gelen yaklaşık 100 kurum üyesi, araçlarla Kobanê’nin batısında bulunan zeytin bahçelerine giderek zeytin toplamaya konuldu.
Köylülerin de katılılımıyla kollektif bir şekilde zeytin toplamaya devam eden kurum üyeleri “Kobanê’de bulunan tüm kurum üyeleri gönüllü olarak bu çalışmaya katıldılar. Çünkü YPG ve YPJ savaşçıları her türlü zor şartlarda bu halkı korumaya gönüllüdürler. Bunun için biz savaşçılar için elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Onlar bizim canımız ciğerimizdir. Nasıl ki onlar halklar için canlarını koşulsuz ortaya koyuyorlarsa, biz de onlar için ne yaparsak yapalım eksik kalır” dedi.
Saat 15.00’a kadar zeytin toplama işini devam eden olan kurum üyeleri, bir hafta boyunca bu şekilde çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
(uş)
ANHA

No comments