Breaking News

PYD: Til Temir saldırısı çetelerin bitişidir

HABER MERKEZİ – PYD  Parti Meclisi(PM),Til Temir  kentinde gerçekleştirilen bombalı saldırıları lanetleyererk saldırıların çetelerin iflas ettiğininim göstergesi olduğunu dile getirdi.
PYD PM, Til Temir kentinde 28 sivilin yaşamını yitirdiği ve 120 sivilin yaralandığı bombalı saldırılara dair yazılı bir açıklama yayımladı.
Meclis, Til Temir’de19 Temmuz Devrimi’nden sonra ilan edilen özerlik yönetimi ile kent sakinlerinin ortak yaşam zemini üzerinde  kardeşçe yaşadığı belirtilerek güçsüz düşen çetelerin böylesi bir saldırı ile halkların düşmanı olduğunun bir kez daha kanıtlandığı ifade edildi.
Saldırının Suriye’de yaşanan krizle bağımsız ele alınamayacağı vurgulanan açıklamada krizin çözümlenmemesi halinde bu tür saldırıların derinleşerek devam edeceği belirtildi.
8-9 aralıkta Dêrîk’te gerçekleşen Demokratik Suriye Kongresi’ne dikkat çekilen açıklamada şunlara yer verildi: “Bu kongre oldukça önemliydi ve bize halk devrimi ile özgür düşüncenin yok edilemeyeceğini gösterdi. Ambargonun her türlüsü ve çetelerin vahşi saldırıları karşısında halk direnişinden geri adım atmadı ve yeniden  inşa için çalıştı, çalışıyor. Bu değişim karşısında iflas eden çete ve destekçilerinin politikası Til Temir’e yönelik saldırılarla bir kez daha ortaya çıktı.”
PYD Parti Meclisi Til Temir’de sivil halkı hedef alan barbar saldırıyı lanetleyerek, “Tüm şehitlerimize özgür toplumu Rojava ve Suriye’de kalıcılaştırıncaya kadar mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz. Bir kez daha şehitlerinin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileklerimizi iletiyoruz” denildi.
(ad/uş)
ANHA

No comments