Breaking News

Qamışlo’da güvenlik toplantısı

QAMIŞLO – Rojava Asayişi Genel Yönetimi  ile Qamişlo Halk Meclisi ortak bir güvenlik toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda  Til Temir’de saldırısının bir daha tekrarlanmaması için güvenlik önlemlerini arttırılmasına dönük tartışmalar yapıldı.
Rojava Asayişi Genel Yönetimi  ve Qamişlo Halk Meclisi kentteki güvenlik durumunu değerlendirmek üzere Mihemed Şêxo Kültür Merkezi’nde olağanüstü bir toplantı düzenledi. Toplantıya Rojava Asayişi Genel Yönetimi’nden Ciwan Îbrahîm de katıldı. Toplantıda sivil toplum kuruluşları, Halk Belediyesi, Yekîtiya Star kadın örgütü ile Rojava Gençlik Birliği temsilcileri de katıldı.
Toplantıda doğrudan sivil halkın hedef alındığı Til Temir’deki çete saldırısına değinen Ciwan Îbrahîm, Qamişlo’da sistematik bir savunma sisteminin oluşturulmasının önemine değindi.
Ciwan Îbrahîm tüm tedbirleri alarak bölge sakinlerinin can güvenliğini koruyacaklarını ve Til Temir’deki bir saldırıyla bir daha yüz yüze kalmamak için sürekli tetikte olacaklarını belirtti.
Îbrahîm konuşmalarının devamında bölgede yaşanacak olası bir karışıklığı ve bölge halkını göçe teşvik edilmesine dönük her türlü eylemi boşa çıkaracaklarını dile getirerek çete ve işbirlikçilerinin özerklik çatısı altından kardeşlik bağları ile yaşam süren halkları korumak için önlemlerini artıracaklarını kaydetti.
Ciwan Îbrahîm’in konuşmalarının ardından HPC çalışmalarına ve genel kent güvenliğine dair soru ve öneriler alındı.
Qamişlo HalkMeclisi, toplantının sonuçlarını yazılı olarak kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdu.
(ad/uş)
ANHA

No comments