Breaking News

YPG’den Cerablus’ta operasyon: Bir araç imha edildi

HABER MERKEZİ – DAIŞ çetelerinin Cerablus’tan Kobani’ye yönelik havan toplu saldırılar düzenlediği Alana operasyon yapan YPG, bir askeri aracı iöindeki çetelerle birlikte imha etti, 2 aracı da darbeledi.
YPG Basın Merkezi, DAIŞ çetelerine yönmelik eylemler ve çete saldırılarına ilşkin yazılı açıklama yayınladı.
Basın Merkezi, 4 Aralık günü 16.00 ile 17.00 saatleri arasında YPG güçlerinin Cerablûs güneyine yönelik bir operasyon düzenlediğini belirtti.
DAIŞ çetelerin havan ve ağır silah saldırılarını düzenlediği alana yönelik gerçekleştirilen operasyon başarılı bir şekilde sonuçlandığını kaydeden Basın Merkezi, “Bu operasyonda çetelere ait askeri bir araç içindeki çete ve mühimmatla birlikte imha edilmiş, ayrıca 2 askeri araç da darbelenmiştir. Ölü ve yaralı çete sayısı tam olarak tespit edilememiştir” dedi.
YPG, 5 Aralık günü saat 13.30’da ise DAIŞ çetelerinin Kobanê’ye bağlı Eyn Îsa kasabasının güneyine yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlediğini duyurdu.
Halep’te çete saldırısı: 4 sivil yaralandı
YPG Basın Merkezi, El Nusra çetelerinin 5 Aralık günü saat 15.00 sularında Halep’in Şêx Meqsûd mahallesine yönelik havan toplarıyla düzenlediği saldırıya ilişkin de şu bilgileri paylaştı:
“4 sivil yurttaşın yaralandığı bu saldırı ardından güçlerimiz çetelere müdahale etmiş ve alanda çatışma başlamıştır. Çatışma ardından saldırı düzenleyen çete grubu alandan kaçmıştır. Buradaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir”.
(aç)
ANHA

No comments