Breaking News

AKP destekli çete saldırısı kırıldı

HABER MERKEZİ – DAIŞ, El Nusra ve Ehrar El Şam çetelerinin bu sabah Demokratik Suriye Güçleri’ne saldırması üzerine Şewarxe köyünde başlayan çatışmalar sürüyür. Çok sayıda çete üyesinin öldürüldüğü çatışmalar sonucunda çete saldırıları kırıldı.
Bu sabah AKP/Erdoğan destekli DAIŞ, El Nusra ve Ehrar El Şam çetelerinin Ezaz’a bağlı Şewarxa köyündeki Demokratik Suriye Güçleri’ne (QSD) saldırması üzerine başlayan çatışmalar yer yer devam ediyor.
ANHA muhabirleri, DAIŞ, El Nusra ve Ehrar El Şam çeteleri ile Demokratik Suriye Güçleri (QSD) arasında Şewarxe köyünde başlayan çatışmalar kısa sürede Şewarxa yakınlarındaki Buğday Ambarı (Sawama) alanına sıçradı. Burada yoğunlaşan şiddetli çatışmalar daha sonra Malîkiyê köyüne kadarki geniş alana yayıldı.
Havan topları ve füzelerle gerçekleştirdikleri saldırılarda çete grupları, Efrîn’in Şerawa ilçesine bağlı Bênê ve Cilbirê köylerini de hedef aldı. Geniş alanda yaşanan şiddetli çatışmalarda QSD güçleri de sert direnişle çetelere karşılık verdi.
Sabah saatlerinden bu yana devam eden çatışmalarda çok sayıda çete üyesi öldürüldüğü belirtilirken çetelerin ölü va yaralı sayısı hakkında henüz detaylı bilgi alınamadı.
Bölgede çeteleri ağır saldırılarının sert direniş sonucunda kırıldığı ve yer yer çatışmaların kısa aralıklarla devam ettiği belirtildi.
(ekip/aç)
ANHA

No comments