Breaking News

Girê Spî’li gençlerin YPG saflarına katılımı devam ediyor

GIRÊ SPÎ – Girê Spîli 30 genç yeni savaşçı için düzenlenen eğitim devresi tamamlandı.
Bugün Girê Spîli 30 genç için yeni savaşçılar için bir ay önce düzenlendi. Eğitim programındaki ideolojik ve askeri dersler tamamlanan YPG’li gençler için kapanış töreni düzenlendi.
Kapanış törenine YPG Örgütlenme ve İlişkilenme Bürosu yöneticilerinden Hüseyin Koçer, TEV-DEM yöneticilerinden Ednan Ibrahîm, Yekîtiya Star yöneticilerinden Buhar Cudî, Girê Spî Rûspiler Meclisi üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinden kişiler katıldı.
Askeri bir tören ardından konuşan YPG Örgütlenme ve İlişkilenme Bürosu yöneticilerinden Hüseyin Koçer, Eğitimden başarılı bir şekilde sonuçlandıran savaşçılara kutlu olmasını diledi.
YPG/YPJ güçlerinin ve demokratik Suirye Güçleri (QSD)’nin son süreçteki başarılarına değinen Hüsayin Koçer, bugün Dêrîk’te düzenlenmekte olan Demokratik ve Özgür bir Suriye’nin inşası için yapılan Kongreyi tüm Suriye halklarına kutladı. Koçer, “İlk defa Suriye’de gerçek bir muhalefetin bir araya gelerek sorunlarına yönelik kaynaktan çözüm bulmaya çalıştığını” dile getirdi.
Hisên Koçber, QSD güçleriyle birlikte Suriye topraklarından çeteleri söküm atıncaya kadar mücadelelerinin devam edeceğine vurgu yaptı.
Törende konuşan Gire Spî Uzlaştırma Komitesi başkanı Ibrahîm Îsa, bölgenin terör belasından kurtulması için kent halkına çocuklarını QSD güçlerine katılmaları için teşvik etmelerini söyledi.
Konuşmalar ardından yeni savaşçılara sözlerini vererek YPG saflarına katıldılar ve görev yerlerine dağıldılar.
Yemin töreni ardından kutlama etkinliklerine geçildi.
(ad)
ANHA

No comments