Breaking News

Til Temir’de arama kurtarma çalışmaları sürüyor

TIL TEMIR – Çetelerin bombalı araçlarla düzenledikleri saldırılar sonrasında Til Temir’de arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Dün gece enkaz altından bir cenaze daha çıkarılırken devreye iş makinaları girmeye başladı.
Til Temir’de DAIŞ çetelerince bomablı 3 araçla gerçekeleşen ve 28 yurttaş yaşamını yitirdiği saldırılarda şehirde birçok bina da yıkıldı, harabeye döndü.
Til Temir halk belediyesi, kantonun diğer belediyelerinin ve yardım ekiplerinin de desteğiyle enkaz altında ölü ve yaralı arayışını sürdürüyor.
Dün sabah saatlerinde bir kadın ve bir çocuğun cenazesine ulaşılan Filistin Sokağında dün gece de enkaz altından bir cenaze daha çıkarıldı.
Öte yandan dün akşam saatlerinde hastanelerde tedavi edilen 2 ağır yaralı da yaşamını yitirdi. Bununla birlikte saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısı 28’e ulaştı.
Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Til Temir’de Belediye Eşbaşkanı Mehmud Ebdî, bu tür vahşi saldırıların  çalışmalarının önünü alamayacağını belirterek “patlamalrın enkazını ve moloz yığınlaerını kaldırmaya başladık. Yakında şehrimzi eski haline dödüreceğiz” dedi.
Ebdî, uluslararası insani kuruluşlara Til Temir halkına yardımcı olmaları çağrısı yaptı.
 (aç)
ANHA

No comments