Breaking News

Til Temir şehitleri için özel şehitlik

TİL TEMİR – Til Temir’de 10 aralıkta düzenlenen saldırılarda yaşamını yitirenler, özel olarak oluşturulan şehitlikte toprağa verilecek.
Rojava’nın Til Temir kentinde Türk devletinin desteklediği DAİŞ çetelerinin düzenlediği intihar saldırılarında yaşamını yitirenler yarın düzenlenecek törenle toprağa verilecek.
Diğer taraftan saldırılarda yıkılan ev ve dükkanlarda arama kurtarma çalışmaları bugün de devam etti. Patlama dükkânları zarar gören esnaf ise yaralarını sararak dükkânlarını onarmaya başladı.
Şehitler için Til Temir’de Şehitlik
Yarın düzenlenecek tören ile saldırılarda yaşamını yitiren 12 şehit son yolculuğuna uğurlanacak. Til Temir Şehit Aileleri Kurumu, şehitler için Til Temir’de özel bir şehitlik oluşturulacağı ve şehitlerin burada toprağa verileceğini açıkladı.
Arama-kurtarma çalışmaları sürüyor
Öte yandan saldırılarda yıkılan ev ve işlerlerinde arama kurtarma çalışmaları da sürüyor. Çalışmaları yürüten belediye ekipleri, hasar gören elektrik hatları ve su şebekelerini onarmaya başladı.
Til Temir’e Cizîr Kantonu’ndan ziyaret
Cizîr Kantonu’ndan ziyaretçiler, intihar saldırılarının olduğu Til Temir’i ziyaret ediyor. İnsan Hakları Konseyi ve Süryani Kadınları Birliği, Dirbesiyê Belediyesi ve Dirbesiyê Şehit Aile Kurumu’ndan temsilciler saldırıların yaşandığı yerleri ziyaret etti.

No comments