Breaking News

Til Temirliler: Topraklarımızı bırakmayacağız

DICLE YÛSIF
TIL TEMIR –  Til Temir kenti sakinleri gerçekleştirilen saldırılar karşısında topraklarına daha fazla sahip çıkarak  terk etmeyeceklerini belirttiler.
Til Temir’de hep birlikte yaşam süren Asuri,Kürt ve Arap yurttaşlar kentte gerçekleştirilen saldırılara dönük ANHA’ya değerlendirmelerde bulundu.
Zekiye Gaso isimli Kürt yurttaş,saldırıların korkakça olduğunu belirterek toprakları için verdikleri mücadeleden bundan sonrası içinde geri durmayacaklarını ve halklar arasındaki dayanışma köprülerini daha güçlü öreceklerini kaydetti.
Kentin Arap sakinleri Welîd Ebdullah, çaresiz kalan çetelerin böylesi korkakça yöntemlere başvurduğunu ve çetelerin yenilgilerini hazmedemedikleri Til Temir’I hedef aldıklarını belirtti.
Enkazların altında kalan oğlunun cenazesinin çıkarılmasını bekleyen Mehmûd El-Erna isimli Arap yurttaş da çetelerin böylesi saldırılarla elde ettiğimiz başarıları boşa çıkarma planlarının işe yaramayacağının aksine kent sakinleri arasındaki mücadele bağlarının daha da güçlü kılacağını dile getirdi.
23 Şubat’ta çeteler tarafından kaçırılan Anton Hurmiz Îshaq isimli Asuri yurttaş da kimsenin topraklarını işgal etmeye gücünün yetmeyeceğini belirtti.
Asuri kökenli Semîra Danyal barbar çetelerin gerçekleştirdiği katliama ilişkin tepkilerini şöyle dile getirdi: “Saldırıların amacı bölgemizi terk etmemize yönelik ancak kentimizi ne pahasına olursa olsun bırakmayacağız. Çeteler vahşi saldırıları bizi yıldıramayacaktır.”
Asuri kökenli yurttaşlar Yûxena Albêr ile Albêrt Sawa, çetelerin YPG/YPJ güçlerinden ağır darbe aldığını, çetelerin Til Temir’deki vahşice gerçekleştirdiği saldırıları da bitişlerinin göstergesi  olarak değerlendirdiler.
(ad/uş)
ANHA

No comments