Breaking News

HPG’den Amed ve Mardin’de etkili eylemler

HABER MERKEZİ – Gerilla ve Bakur halkının direnişi karşısında başarısız kalan AKP’nin özel askerleri şehitliklere saldırarak faşizmi zirveye çıkarırken HPG güçleri, Amed ve Mardin’de etkili eylemler gerçekleştirdi.
HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk devletinin saldırıları ve gerilla eylemlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.
AKP’nin kontraları şehitliklere saldırıyor
HPG, Türk ordusunun şehitliklere karşı insanlık dışı vahşice saldırılarının devam ettiğini belirtti. HPG, “Gerilla güçlerimiz ve halkımızın direnişi karşısında başarısız kalan AKP’nin özel askerleri kutsal mekanlarımız olan şehitliklere saldırarak faşizmi zirveleştirmişlerdir. Bu faşizme karşı güçlerimizin sessiz kalmayacağı açıktır” dedi.
Zırhlı araç imha edildi
HPG açıklamasında, “6 Aralık günü saat 16.00’da YJA-Star Gerillalarımız, Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Kertwênê ile Arbet köyleri arasında Kobra tipi bir zırhlı araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda zırhlı araç tümden imha edilirken; ölü ve yaralı askerlerin sayısı netleştirilememiştir. Eylemden sonra TC ordusu çok sayıda ambulans ile ölü ve yaralılarını kaldırmıştır. Bu eylem Önderliğimiz üzerindeki tecrit ve son dönemde direniş içinde bulunan halka karşı gerçekleştirilen saldırılara cevaben yapılmıştır” denildi.
HPG açıklamasında devamla şu hususlara belirtildi:
Besta karadan ve havadan bombalandı
“3 Aralık günü saat 21.00-22.00 arasında TC ordusuna ait savaş uçakları; Botan’ın Besta alanına bağlı Xırbıkê mıntıkasını bombalamıştır. Aynı zamanda Gundıkê Mellê ve Çelê Nımêja karakolları; Besta alanını obüs ve havanlarla bombalamıştır.
Türk ordusu Şehit Rojhat ve şehit Zelal Şehitliğini yıktı
4 Aralık günü saat 01.00’de TC ordusu Skorsky tipi helikopterler ile Sırtê Mewijka ve Sırtê Givera mıntıkalarına indirmeler yaparak operasyon başlatmıştır. 6 Aralık günü TC ordusu Sêgırkê ve Naviyana Şêxa köyleri korucularının da katılımıyla Şehit Rojhat ve Şehit Zelal şehitliklerini tümden yıkmışlardır. Ayrıca TC ordusu burada Xırbıkê Besê köyünden 2 sivil vatandaşı da gözaltına almıştır. Bu operasyon çoğunlukla korucuların katılımı ile gerçekleşmiştir.
2 asker öldürüldü
7 Aralık günü saat 11.00’da Amed’in Farqin ilçesi ile Batman yolu arasında bir askeri konvoy Malabadi karakoluna doğru giderken, konvoyda bulunan ve araçlardan inen askerler vurulmuştur. Bu vuruşlar sonucunda 2 asker de öldürülmüştür.
Operasyon devam ediyor
TC ordusu 6 Aralık günü Hakkari’nin Çelê ilçesine bağlı Bilican karakolunda başlatılan operasyon halen devam etmektedir. Sınır hattında bulunan Güvenlik , Talısa , Şehit Dünya, Şehit Avareş ve Bayrak tepeleri civarında TC ordusunun gizli birlikleri bulunmakta ve pusulamalar gerçekleştirmektedir. Ayrıca alan üzerinde insansız hava araçları da keşif uçuşları gerçekleştirmektedir.
Gerilla alanlarında keşif uçuşları sürüyor
  1. 7 Aralık günü saat 05.00 – 10.00 ve 20.00 ile 8 Aralık günü(bugün) saat 05.00 arasında Zap bölgesi, aynı günler arasında saat 17.00 – 05.00 arasında Garê ve Avaşin alanları üzerinde insansız hava araçları keşif uçuşları gerçekleştirmiştir.”
(aç)

No comments