Breaking News

Burkan El-Fırat: Ceyş El-Eşayîr ortak yaşamı bozmak istiyor

KOBANÊ – Burkan El-Fırat Operasyon Odası, son süreçlerde Ceyş El-Eşayîr adıyla kuşku uyandıran bir grup oluşturulduğunu belirtti. Bu grubun fitne ve çelişki çıkararak oluşumlar arasındaki ortak yaşam ruhunu bozmak istediğine dikkat çekti.
Burkan El-Fırat Operasyon Odası yazılı bir açıklama yaparak, Ceyş El-Eşayîr adlı grubun Girê Spî’de oluşumlar arasında bozgunculuk yaptığını ve ortak yaşamı bozmaya yönelik girişimlerinin olduğunu söyledi.
Burkan El-Fırat Operasyon Odası açıklaması şöyle:
“Girê Spî’nin DAIŞ çetelerinden kurtarılması ardından, son süreçlerde Ceyş El-Eşayîr adıyla kuşku uyandıran bir grup oluşturuldu. Bu grup fitne ve çelişki çıkararak oluşumlar arasındaki ortak yaşam ruhunu darbelemek istemektedir. Bu gruplar daha evvel Kürt, Arap ve Türkmen halkları arasında siyasi kırım yürütüyorlardı. Çete grupları bölgede çıkarıldıklarından da Ehrar El-Şam, Cebhet El-Nusra ve DAIŞ çete gruplarının çatısı altında savaşıyor, Kürtlerin evlerini talan edip bozuyorlardı. Kentten göç etmiş Arap,Kürt, ve Türkmenlerin mal ve mülklerini gasp ettiler.
Girê Spî özgürleştirildikten sonra, bu gruplar bu kez ÖSO çatısı altında toplanarak Ceyş El-Eşayîr adıyla bir grup oluşturdular. Bu defa bu gruplar bölgedeki huzur kaçırtmak, ortak yaşamı bozmak için uğraşıyorlar.
Bu grupların Rakka’yı özgürleştirmek isteyen demokratik güçlere koalisyon desteğinin kesilmesini istemektedirler. Bu nedenle bizler Burkan El-Fırat Operasyon Odası ve ÖSO olarak;  bu grupların topraklarımız üzerindeki varlığını kabul etmediğimizi tüm kamu oyuna duyuruyoruz.
Bu nedenle bölgedeki tüm oluşumlara seslenerek bu uygulamalardan haberdar olarak karşı durun. Yine iç barışımızı koruyarak bölgedeki birliğimizi kardeşliğimizi güçlendirelim.”
(ad)
ANHA

No comments