Breaking News

Girê Spî’de yardımlaşma çalışmaları için ortak koordinasyon

GIRÊ SPÎ – Girê Spî öz yönetimi kentteki yardım örgütleri, komiteler ve derneklerle çalışmaların bir koordinasyon çerçevesinde yürütülmesi için bir araya geldi.
Girê Spî Demokratik Özerklik Yönetimi yardım örgütleri, komiteler ve derneklerle çalışmaların bir koordinasyon çerçevesinde yürütülmesi için bir araya geldi. Toplantıya Öz Yönetim Eşbaşkanları Leyla Mystafa ve  Mensûr Selûm ile Uluslararası Medical, worldconcern ve IRC örgütlerinin Girê Spî temsilcilikleri katıldı.
Toplantı saygı duruşu ile başladı. ardından konuşma yapan Girê Spî öz yönetim eşbaşkanı Mensûr Selûm, DAIŞ çeteleri kentti işgal ettiğinde halkça baskı altında olduklarını ve evlerinin çetelerce talan edildiğini belirtildi.
Selûm, Girê Spî 15 Haziran 2015’te YPG/YPJ ve Burkan El-Fırat güçleri tarafından çetelerden temizlenince, halk olarak kendi öz güçleri ile inşa çalışmalarının startını verdiklerini dile getirdi.
Daha sonra çalışmaların koordinasyon çerçevesinde yürütülmesi hakkında değerlendirmeler yapıldı.
Worldconcern örgütü çalışma biçimine ilişkin bir proje önerisi oldu. Worldconcern örgütünün ilerleyen günlerde Halk Belediyesi’ni ziyaret ederek projeye hakkında destek sunması amacıyla gideceği belirtildi.
Toplantı sonucunda  kimi kararlaşmalara gidildi. İki haftada bir araya gelinmesi ve yürütülen çalışmalara ilişkin rapor sunulması kararlaştırıldı.
(ad)
ANHA 

No comments