Breaking News

Til Temir şehitleri için görkemli uğurlama töreni

TIL TEMIR – DAIŞ çetelerinin 10 Aralık günü Til Temir’de gerçekleştirdiği üç ayrı saldırıda yaşamını yitiren 26 kişiden 12’sinin cenazesi, 7’den 70’e  Til Temir, Serêkanîyê, Dirbesiyê, Hesekê  ve Zergan’dan binlerce kişinin katıldığı bit törenle toprağa verildi.
DAIŞ çeteleri ve arkasındaki güçlerin 10 Aralık günü Til Temir’de doğrudan sivil halkı hedef alan bombalı saldırılarında şehit düşenlerden Mecîd Xelef Derwîş, Hewas Ebdilwahid, Hemîde Seîdî Ebdo, Ehmed Mihemed Îbrahîm, Zekeriya Sikêf, Ebbas Mehmûd Derwîş, Hisên Xidir, Ehmed Xidir El-Şermûx ve Hessan El-Ensar ile cenazeler parçalandığı için kimlikleri tespit edilemeyen 3 şehidin cenazesi binlerce kişinin katıldığı görkemli törenle toprağa verildi.
Görkemli törene, Demokratik Özerk Yönetimini temsilcileri, TEV-DEM, YPG/YPJ savaşçıları, asayiş güçleri, MLKP ve Yekitiya Star temsilcileri de katıldı.
Şehit Aileleri Kurumu önünde düzenlenen törene, Til Temir halkının yanı sıra Serêkanîyê, Dirbesiyê, Hesekê  ve Zergan’dan 7’den 70’e binlerce yurttaş katıldı.
‘Til Temir’i teslim alamadılar’
Devrim şehitleri anısına saygı duruşu ardından törende konuşan Şehit Aileleri Konseyi Başkanı Rêzan Gulo, “Yapılan bu insanlık dışı saldırı Til Temir halkının kardeşliğini ve barışı hedeflenmiştir” dedi. DAIŞ ve benzeri çetelerin Türk devletinin desteği ile 5 yıldır dünyanın gözleri önünde Rojava halklarına saldırılar yaptığına dikkat çeken Gulo, “Saldırının, Dêrik’te Suriye halklarının demokratik kongresinden sonra gelişmesi manidardır” diye ekledi.
Til Temir’in bir yıldır çetelerin işgal ve tehditlerine rağmen teslim olmadığını; Kürt, Arap ve Asuri-Süryani halklarının direnişi esas aldığını söyleyen Gulo, “DAIŞ çeteleri Til Temir’i teslim alamadıkları ve savaş cephesinde yenildiği için intikam almak istediler” diye kaydetti.
‘Birlikte yaşam kararlılığı arttı’
Törende  TEV-DEM adına konuşan Abdulselam Ehmed, “DAIŞ çetelerinin devletleri de, kara bayrakları da bu topraklarda YPG/YPJ ve halkların direnişi sonucunda yerle bir ediliyor. Bu saldırıda Kürt, Arap ve Asuri halkının saldırıya uğraması birlikte yaşam kararlılığını daha da güçlendirmiştir” dedi.
Yekitiya Star adına konuşan Velide Hesen ise, Rojava’da halkın kazanımlarına karşı saldırıların geliştiğini ifade ederek, “Saldırılara karşı halklar birlikte direndi, bu toprakların insansızlaştırılması planlarına karşı inadına bu topraklarda birlik ve beraberliğimizi pekitirip saldırılara en anlamlı cevabı vereceğiz” dedi.
‘Ne islamiyet ile, ne insanlık ile bağları var’
Til Temir Alimler Birliği Üyesi Mele Diyadin de, “DAIŞ çetelerinin ne insanlıkla ne İslamiyet ile bir bağı var” derken, Demokratik Özerk Yönetimi adına Hisên El-Ezam da “DAIŞ çetelerine karşı verilen mücadele, insanlık mücadelesidir. Çeteler bu toprakları boşaltmamız için saldırıyor. Buna karşı, bu topraklara kardeşlik ve barış getirme mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
‘İntikam hazırlığındayız!’
MLKP adına konuşan Hêvi Rojava da, “Til Temir saldırısından AKP ve Türk devleti sorumludur” dedi. Amed, Suruç ve Ankara katliamları ile Til Temir katliamı arkasındaki güçlerin aynı olduğuna dikkat çeken Hêvi, tüm saldırıların intikamını alacaklarını belirtti.
YPG adına konuşan Levend Rojava ise şöyle konuştu: “DAIŞ çeteleri, Hol ve Melebiyê’de aldıkları büyük darbelerin acısıyla Til Temir halkına karşı katliam gerçekleştirdi. Til Temir katliamı Katar, Türkiye ve Suudi Arabistan’daki toplantı ve görüşmelerin bir sonucudur. YPG ve QSD olarak Til Temir ve diğer yerlerdeki katliamlar için intikam yemini ettik.”
Törenden sonra binlerce kişi, Til Temir-Zergan arasında bulunan şehitliğe doğru yola çıktı. Yeni kurulan Til Temir Katliamı Şehitliğinde binlerin “şehid namirin” sloganları arasında 12 şehit sonsuzluğa uğurlandı.
(uş/aç)
ANHA

No comments