Breaking News

Efrîn’de savunma hattına HPC takviyesi

Hiyam Nebo
EFRÎN – Çete saldırılarına maruz kalan Efrîn’de Toplumsal Savunma Güçleri (HPC), Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) ilerlediği alanlarda boşalttığı doldurarak savunmayı takviye ediyor.
28 kasım günü AKP/Erdoğan destekli El-Nusra, Ehrar El-Şam ve DAIŞ çeteleri, Ezaz ve Efrîn’deki bazı köylere organize saldırılar düzenledi. Saldırı hedefi olan Meryemîn köyünde halk çetelerden kaçarak güvenli alanlara sığındı. 29 kasım günü ise köy ve çevresinde yaşanan şiddetli çatışmalar sonucunda Demokratk Suriye Güçleri (QSD), çete gruplarını köyden tümden temizleyerek Meryemîn’de kontrolü sağladı. Halk da QSD güçlerinin sağladığı güvenlik sayesinde köylerine geri dönerek normal yaşamlarını sürdürmeye başladı.
Bölgenin savunma görevlerinde Toplumsal Savunma Güçleri/HPC de yer alıyor. Cephe gerisinden Demokratik Suriye Güçleri’ne (QSD) destek veriyor. HPC güçleri QSD güçlerinin hemen arkasında yol kontrolleri yaparak bölgenin güvenliğine sağlamlaştırmada QSD güçlerine yardımcı oluyor.
Bölgenin güvenliğini sağlama almak için QSD güçlerine destek olmaya çalıştıklarını belirten Efrîn’in Şêrawa ilçesi Basofan köylüsü HPC üyesi Yasmîn Hesen şöyle söyledi: “Şêrawa’ya bağlı Cilbirê köyünün savunmasını yapıyoruz. Efrîn’i savunmak burada yaşayan her bir bireyin görevidir. Bölgemizi çetelere karşı koruyan QSD güçlerine bunun için destek veriyoruz.”
Yasmîn Hesen, Kanton’daki bütün gençlerin de QSD güçlerine destek vermesi ve bölgeyi saldırından koruması çağrısında bulundu.
Şêrawa’nin Îskanê köyünden HPC üyesi Mihemed Elî de, çetelerin Efrîn’in Cilbirê köyünde saldırı tehditlerine karşı direnişe destek verenlerden. Elî, ileri cephedeki QSD güçlerine mevzilerinden güvenlik sağladıklarını kaydetti.
Cilbirê köyündeki direniş mevzilerine QSD güçlerinin yanında yer almak için geldiklerinin altını çizen Soxanka köylüsü HPC üyesi Îsam Mehmê, bölgelerine yönelik mevcut tehlikenin ortadan kaldırılması bakımından savunma görevlerinin her şeyden öncelikli olduğuna vurgu yaptı.
Îsam, aynı zamanda QSD güçlerinin günlük yaşam ihtiyaçlarını karşılamak içinde seferber olduklarını dile getirdi.
(ad)
ANHA

No comments