Breaking News

Lavrov: Türkiye neden Kürtleri bombalıyor?

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “Türkiye, ABD’nin terörle mücadelede potansiyel müttefik olarak gördüğü Kürtleri bombaladığı kadar neden teröristleri bombalamıyor?” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İtalyan basınına verdiği röportajda, Suriye’de IŞİD’e karşı savaşan kara güçlerinden birinin Kürtler olduğunu söyledi.
Sputnik’te yer alan bir habere göre, ABD’nin Kürtleri hem silahlandırdığına hem de eğittiğini söyleyen Lavrov şunları söyledi:
“Türkiye, Suriye’deki Kürt güçlerini özellikle de Demokratik Birlik Partisi’ni düşman olarak görüyor. Bu nedenle şu noktayı anlamak gerek: ABD öncülüğündeki koalisyona üye olan Türkiye, koalisyonun belirlediği görevleri yerine getiriyor. Türkiye, ABD’nin terörle mücadelede potansiyel müttefik olarak gördüğü Kürtleri bombaladığı kadar neden teröristleri bombalamıyor?” diye konuştu.
Suriye’yle ilgili gelişmelere de değinen Lavrov, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın görevini bırakmasını isteyenlerin dolaylı olarak IŞİD’in güçlenmesini sağladıklarını belirtti.


No comments