Breaking News

Cizîrê Eş Başkanlığı Kobanê zaferini kutladı


HABER MERKEZİ – Cizîre Kantonu Eş Başkanlığı Kobanê zaferini ve Kobanê Kantonu’nun birinci kuruluş yıldönümünü kutlayarak, “Dünyadaki en büyük terörist örgütü yenmiş bulunuyoruz. Kobanê’nin özgürleştirilmesini, kantonun birinci kuruluş yıldönümünde Kürt halkına ve bütün dünya insanlığına armağan ediyoruz” dedi.
Cizîrê Kantonu Demokratik Özerklik Yönetimi Eş Başkanlığı yazılı bir açıklama yaparak hem Kobanê’nin çetelerden temizlenmesini hem de Kobanê Kantonu’nun birinci kuruluş yıl dönümünü kutladı. Gösterdikleri eşsiz direnişten dolayı YPG ve YPJ güçlerinin selamlandığı açıklamada, “Halkımız Kobanê Kantonu’nun birinci kuruluş yıl dönümüne denk gelen, Kobanê’nin çetelerden temizlenmesi münasebetiyle her yerde şenlikler organze ediyor. Bizi sözde ‘Suriye Devrimi’nin içine çekmek isteyen güçlere Demokratik Özerk Yönetimlerin ilanı en güzel cevap olmuştur. Halkımız, demokratik yönetimlerini ilan ederek Demokratik Ulus yaratma mücadelesine ivme kazandırmıştır” dendi.
Açıklamanın devamında oluşturulan özerk yönetimlere yönelik geliştirilen saldırılara dikkat çekilen açıklamada, “Özerk yönetimler daha yeni oluşturulmuşken, karanlık terörist güçler dört bir taraftan Kobanê’ye saldırdılar. Bu saldırılarla halkın iradesi kırılmak teslim alınmak istenmiştir. Ancak Kürt halkı şehitlerinin yolunda bütün dünyayı hayretler içinde bırakan bir direniş sergileyerek bütün bu uğursuz saldırıları boşa çıkarmıştır” değerlendirmesi yapıldı.
YPG/YPJ savaşçılarının amansız direnişlerinin de vurgulandığı açıklamada, “YPG/YPJ güçleri Rojava’nın savunulması ve kazanımlarının korunması sözü vermiştir. Ve ayrıca dökülen şehit kanlarının ilan edilen özerk yönetimlerin temeli olduğunu belirtmiştiler. Savaşçılar bu amansız direnişte, fedakarlık ve eşsiz cesaretleri ile isimlerini tarihe altın harflerle yazdırmıştırlar” sözlerine yer verildi.
Kobanê isminin artık bütün dünyada tanınan bir isim olduğu belirtilen açıklamada, ayrıca oluşturulan Demokratik Özerk yapıların Suriye’nin için de bulundu kaotik duruma en iyi çözüm yolu olduğu belirtildi. Açıklamada yürütülen direniş ile bütün dünyanın hayretler için de kaldığının altı çizilirken, bu direniş ile dünyanın görmüş olduğu en azılı barbar terör örgütünün Kobanê de yenildiği kaydedildi.
Eş Başkanlık açıklamasını şu değerlendirme ile sonlandırdı: “Bu büyük zaferlerinden dolayı YPG/YPJ savaşçılarını kutluyoruz. Aynı şekilde gösterdikleri eşsiz yararlılık için başta kahraman Peşmerge güçleri olmak üzere, Burkan El-Firat, Eniya El-Ekrad ve Türkiyeli devrimci sosyalist güçlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bütün bunların yanı sıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı da kaynağını kendisinin felsefesinden alan bu direnişten dolayı kutluyoruz.”
(lg)

No comments