Breaking News

Kobanê Kanton Yönetimi ile YPG’den ortak açıklama


KOBANÊ - YPG Kobanê bölge Komutanlığı ile Kobanê Demokratik Özerklik Yönetimi, Kobanê zaferini tüm Kürt halkı ve özgürlük yanlılarına kutlayarak, “Kobanê toprakları tümden çetelerden temizleninceye kadar mücadelemiz devam edecek” mesajını verdi.
YPG Kobanê bölge Komutanlığı ile Kobanê Demokratik Özerklik Yönetimi Kobanê merkezinin çetelerden özgürleştirilmesine ilişkin ortak basın açıklaması düzenledi. Saat 10.30’da YPG Kobanê bölge komutanı Mahmut Berxwedan, Kobanê Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Enver Müslim Kobanê halk Meclisi Eşbaşkanı Ayşe Efendi, Savunma Konseyi Başkanı İsmet Şex Hesen ve birçok konsey başkanının katılımı ile gerçekleşen açıklamayı birçok yerli ve yabancı basın mensubu da takip etti.
Devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan Basın toplantısında ilk önce Enwer Mislim arapça bir konuşma yaparak “bizi bugünlere ulaştıran ve dünyada barışın yayılmasını sağlayan tüm şehitlerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.
Mislim, Kobanê zaferini YPG/YPJ savaşçılarına, uluslararası Koalisyon güçlerine, destek veren güç ve çevrelere, her dört parçadaki Kürdistan halkına ve tüm özgürlük yanlılarına kutladı.
Daha sonra söz alan YPG Kobani komutanı Mahmut Berxwedan, kürtçe yaptığı konuşmasında kobani zaferini kürt halkı ve bölgede yaşayan tüm halklara kutlayarak bu zaferin kürt halkının direnişi ve özgür iradesi, YPG güçlerinin ve demokratik çevrelerin destekleriyle kazaanıldığını belirtti.
Bexwedan bütün Kobani topraklarının çetelerden temizleninceye kadar YPG’nin mücadelesine devam edeceğini idfade etti.
Kürt halkının bugün Kobani topraklarında özgürce yaşadığını söyleyen Berxwedan, “ancak halkın direnişi olmasaydı kimse Kobani halkına destek sunmayacaktı. Bizler kimsenin önünde baş eğmedik. DAIŞ da şunu iyi bilmeli ki, çeteler Kobani’deki her bir evde yok edilmişlerdir. Kobani topraklarında DAIŞ’I bitireceğiz” dedi.
Berxwedan tüm uluslararası güçlere kobani’de gerçekleşen direnişi görmeleri ve tanımaları çağrısında bulunarak şöyle konuştu: “Kobani’de tüm dünya insanlığı adına insanlık düşmanlarına karşı savaştık. Çağrımız, tüm insanlığı savunan Kobani direnişinin tanınmasıdır.”
Savunma Konseyi adına konuşan Konsey başkanı yardımcısı Aljîn Bozan, Kobani’nin özgürleştirilmesini YPG güçlerine kutladı. Aljîn Bozan YPG/YPJ’nin gücünü ispatladığını belirterek YPG’nin teröre karşı insanlık değerlerini ve insanlığı savunan en gerçek güç olduğunu söyledi.
Açıklama, YPG’nin selamlanması, alkış ve sloganlarla son buldu.
 (ekip/aq)
ANHA

No comments