Breaking News

HPG’den çetelere ağır darbe 1’i emir 11 çete öldürüldü


KERKÜK – HGP Kerkük Komutanlığı, Kerkük’te DAIŞ çetelerine yönelik gerçekleştirilen eylemlerde içlerinde Mexdad Eli Davud adlı emirinde bulunduğu 11 çetenin öldürüldüğünü ve 8 çetenin yaralandığını açıkladı.  
HPG Kerkük Komutanlığı, Kerkük’ün Dakok ilçesine bağlı Vanşax köyündeki çetelerin kontrol noktası saat 15.00’te gerilla güçleri tarafından ağır silahlarla vurulduğunu belirtti. Açıklamada devamla, “Bu vuruşlar ardından bir grup çete araziye çıkmıştır. Bu gruba yönelik gerilla güçlerimiz tarafından bir eylem yapılmıştır. Vanşax köyü yakınlarında bulunan Gomata köyünden bulunan çeteler ise müdahale de bulunmak istemişlerdir. 2 koldan hareket eden bu çete grubu da etkili vurulmuştur. Saat 17.00’ye kadar süren çatışmalarda çeteler geri çekilmek zorunda bırakılmışlardır. Yaşanan bu çatışmalar da 11 çete öldürülmüş, 8 çete de yaralanmıştır. Öldürülen çetelerden biri Mexdad Eli Davud adındaki çete emiridir” denildi.
Komutanlığın yaptığı açıklamada, çetelere yönelik gerçekleştirilen başarılı eylemler ardından gerilla güçlerinin sağlam bir şekilde üslerine ulaştığını da belirtildi.
(ss)

No comments