Breaking News

KJK Tarihi zaferi gerçekleştirenleri kutladı


HABER MERKEZİ – KJK Koordinasyonu,  DAIŞ faşizmine karşı YPG/YPJöncülüğünde gelişen direnişin tarihi bir başarıya imza attığını belirterek, “Bu başarıyı gerçekleştiren başta YPG/YPJolmak üzere mücadele eden tüm özgürlük savaşçılarını, halkımızı kutluyoruz” dedi.
KJK Koordinasyonu, yaptığı yazılı açıklama ile Kobanê’nin özgürlüğünü gerçekleştirenleri kutladı. Açıklamada, “Dört ayı aşkındır yüksek yoğunluklu savaş ile Kobanê’de çağın tekniği ile donatılmış  DAIŞ faşizmine karşı YPG/YPJöncülüğünde gelişen ve yediden yetmişe tüm halkımızın sergilediği direniş bu gün Kobanê’yi özgürleştirme hamlesiyle tarihi bir başarıya imza atmıştır. Bu başarı, Ortadoğu’da 21. yüzyılın barış-demokrasi ve özgürlük değerlerinin yükselişinin başarısıdır.  Bu başarıyı gerçekleştiren başta YPG/YPJolmak üzere mücadele eden tüm özgürlük savaşçılarını, halkımızı kutluyoruz. Kobanê Kanton ilanını yıldönümüne denk gelen Kobanê’nin özgürleştirilme hamlesiyle yaşanan çifte sevinç, coşku ve onur olmuştur” denildi.
Kobanê dünyaya tarihi bir mesaj verdi
“Kobanê direnişi sadece Kürt halkının değil, bir bütün Ortadoğu halklarının, kadınların da geleceğini belirleyen bir direniştir” diyen KJK, devamla şunları belirtti: “Kobanê direnişi ile tüm dünyaya tarihi bir mesaj verdi. Bu tarihi adım kadınlar ve halklar adına gelişen çözüm iradesi ve örgütlülüğünün başarısıydı. Bu anlamda Kobanê ile başlayan yeni bir süreç, yeni bir oluşumdur. Kobanê, tek yanlı, inkârcı, faşist, egemenlikli tarih yapımının kırıldığı, yeni bir tarihin oluştuğu noktadır. Kadim toprakların kadim halkı olan Kürtler, çağımızın yeni ve alternatif olacak bir güç ve irade boyutuna geldiler. Ortadoğu, özgür yaşam ve demokratik sistem gelişiminde önemli bir irade ve örgütlülük ortaya koyan Kürt kadını ve halkı öncülüğünde biçim kazanacaktır.
Esas olarak halkların demokratik birliği temelinde oluşturulan öz yönetim ve siyasal iradeleşme, tüm Ortadoğu krizinin çözümünde tek seçeneğin demokratik çözüm dediğimiz üçüncü yol olduğunu en son Kobanê şahsında insanlığa göstermiştir. Rojava devrimi bu anlamda demokratik Ortadoğu devriminin de mayalandığı bir zemin olmaktadır. Devrimi koruma ve yaygınlaştırma temelinde gelişen Kobanê direnişi sadece Kürt halkının değil, Ortadoğu halklarının ve kadınların da geleceğini tayin etmiştir. Tarihin bu kavşağında kazanan kadınlar ve halklar olmuştur.”
Kobanê’de elde edilen tarihi başarının kalıcılaştırılması ve geleceğe taşırılmasının özgür yaşam duruşuyla demokratik ulusu inşa etmekten geçeceğini belirten KJK Koordinasyonu, “Başta kadınlar olmak üzere halkımız Kobanê’de özgür yaşamı ve demokratik kurtuluşu gerçekleştirme mücadelesini derinleştirerek, yaygınlaştırmalıdır. Arin Mirkanların direniş çizgisinde özgür yaşamın inşa gücü olan kadınlar, bu günden itibaren yeni ve özgür bir Kobanê inşa etme çabalarına büyük bir aşk, emek ve mücadele ile yüklenmelidir. Bu temelde başta kadınlar olmak üzere tüm halkımızı yıl dönümünü kutladığımız kanton ilanlarının birinci yıldönümünde kendilerini öz bilinç, öz irade ve öz örgütlülük temelinde güçlü gerçekleştirmeye çağırıyoruz” dedi.

No comments