Breaking News

YPG Genel Komutanlığından iddialara yalanlama


HABER MERKEZİ –
YPG Genel Komutanlığı konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak haklarında  ortaya atılan iddiaların maksatlı olduğunu belirtti.
“YPG olarak bu katliam ile bir ilişkimiz yoktur ve bahsi geçen yerlerde de her hangi bir birliğimiz bulunmamaktadır. YPG olarak bir kısım gücümüz de bu bölge halkındandır ve Arap halkından oluşmaktadır. Bugüne kadar halkların kardeşliği ve ortak yaşam anlayışımızdan taviz vermedik ve vermeyeceğiz. Bu insanlık dışı, vahşi katliamı YPG olarak lanetliyoruz. Bir kere daha kamuoyuna bu toplu katliam ile bir bağlantımızın olmadığını açıklıyoruz” denilen YPG Genel Komutanlığının resmi sitesinde yayınladığı açıklama şöyle:
“Geçen hafta Şengal Dağı ile Musul’a bağlı Rabia kasabası arasında bulunan Um El Bixar ve El Sebabya köylerinde sivil halka karşı vahşi bir toplu katliam yapılmıştır. Bu katliam ardından bir kısım Irak devlet yetkililerinden bazıları yaptıkları açıklamalarda Kürt hareketini suçlamış ve hedef göstermişleridir.
YPG olarak yaptığımız araştırmalarda bu katliamda yer alan bazı şahıslar güçlerimize ait üniformayı giydikleri ortaya çıkmıştır. Katiller böylece kimliklerini gizleyerek kendilerini saklayacaklarını ve bölge halkı içinde YPG ve Rojava Kürdistanı’na karşıtlık yaratmaya çalışmışlardır.
YPG olarak bu katliam ile bir ilişkimiz yoktur ve bahsi geçen yerlerde de her hangi bir birliğimiz bulunmamaktadır. YPG olarak bir kısım gücümüz de bu bölge halkındandır ve Arap halkından oluşmaktadır. Bu güne kadar halkların kardeşliği ve ortak yaşam anlayışımızdan taviz vermedik ve vermeyeceğiz. Bu İnsanlık dışı, vahşi katliamı YPG olarak lanetliyoruz. Bir kere daha kamuoyuna bu toplu katliam ile bir bağlantımızın olmadığını açıklıyoruz.”

No comments