Breaking News

KCK: Kobani dört parça Kürdistan’ın zaferidir


HABER MERKEZİ – KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Kobanê zaferinin sadece Kobanê ve Rojava halkının zaferi olmadığını, dört parça Kürdistan’ın, Ortadoğu’nun ve dünya halklarının zaferi de olduğunu söyledi.
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı da Kobanê’nin kurtuluşunu kutlayarak, “Kobanê şehri DAIŞ faşizminden temizlenmiştir. Kobanê şehrinin kurtuluşu tüm Kürdistan halkına, Ortadoğu halklarına ve tüm insanlığa kutlu olsun. Kobanê’nin kanton ilanının ikinci yıldönümünde kurtarılması halkımız için büyük bir müjde olmuştur. Böylece Rojava’da kantonal özerkliğin kendi öz savunmasını yapacak güçte olduğunu ve yıkılmayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.
Kobanê’nin kurtuluşunu sağlayan kahraman şehitleri minnetle anıyor, bu zaferin onuru olan direniş gazilerini sevgi ve saygıyla selamlıyoruz. Şehit ve gazi ailelerinin onurlu ve metanetli duruşunun Kürt halkının özgürlüğüyle taçlanacağına inanıyoruz. Kobanê şehrini kurtaran kahraman YPJ ve YPG gerillaları sadece Kürt halkının değil, tüm Ortadoğu ve dünya halklarının özgürlük ve demokrasi savaşçıları olduğunu Kobanê’deki direnişleriyle kanıtlamışlardır” dedi.
‘enternasyonalist devrimciler de direndi’
Kobanê’de sadece Kürtlerin savaşmadığını ifade eden KCK, “Türk, Arap, Fars, Avrupalı ve Amerikalı savaşçılar da direnmiştir. Paramaz Kızılbaş başta olmak üzere üç MLKP’li, Türkiyeli bir sosyalist kadın olan Kader Ortakaya ve Farslı bir YPG savaşçısı ve Güney Kürdistanlı bir peşmerge de şehit düşmüştür. Başka halklardan olan onlarca direnişçi de yaralanmıştır. Bu büyük direnişte canını ve kanını veren bu enternasyonalist direnişçileri de minnet ve saygıyla anıyoruz” diye belirtti.
Kobanê direnişi insanlığın direnişidir’
“Kuşkusuz Kobanê zaferi sadece Kobanê ve Rojava halkının zaferi değildir; dört parça Kürdistan’ın, Ortadoğu’nun ve dünya halklarının zaferidir” diyen KCK, şunları vurguladı: “Kürdistan’ın dört parçasından gelerek YPG ve YPJ saflarına katılan gençler de bu direnişin başarısında büyük rol oynamışlardır. Başta Kuzey Kürdistan olmak üzere Doğu ve Güney Kürdistan halkı da büyük destek vererek bu mücadelenin başarısında büyük rol oynamışlardır. Özellikle 6-9 Ekim’de başta Bakurê Kürdistan olmak üzere Kürdistan’ın dört parçasında Kobanê Direnişini destekleme eylemleri de Kobanê Direnişinin zaferinde dönüm noktası denilebilecek bir rol oynamıştır.
Kobanê Direnişi başından beri DAIŞ faşizmine karşı insanlığın direnişi olmuştur. Türkiye halkları, AKP’nin Rojava Devrimi ve Kobanê düşmanlığına karşı çıkarak bu direnişe büyük destek vermişlerdir. Türkiye ve Ortadoğu halklarının desteği 1 Kasım’da dünya desteğine dönüşmüştür. Bu destekle birlikte Kobanê Direnişi zaferi gerçekleştirecek büyük bir moral güç kazanmıştır. Bu nedenle Kobanê Direnişinin zaferi tüm insanlığın direnişinin zaferidir. İnsanlık İspanya iç savaşına, II. Dünya savaşında faşizme karşı demokrasi cephesine ve Vietnam halkına gösterdiği dayanışma ve verdiği desteği Kobanê Direnişinde de ortaya koymuştur. Kobanê Direnişi tüm sosyalistleri, sistem karşıtı hareketleri, demokrasi güçlerini, özgürlük ruhuyla her yerde direnen kadınları ve gençleri etrafında toplamış, tüm halklar için özgürlük ve demokrasi umudu haline gelmiştir. Tüm dünyada insanlığın ayağa kalkması ve Kobanê Direnişinin insanlığın onuru haline geldiği noktada kendi halklarının baskısı sonucu uluslararası güçler uçak saldırılarıyla bu direnişin yanında yer almışlardır. Türk devleti üzerinde tüm insanlığın “Kobanê’de koridor aç” baskısı karşısında iki taburluk peşmerge gücü Rojava’ya geçerek bu direnişin yanında yer almıştır. YPG ve YPJ savaşçılarının Kobanê halkıyla birlikte gösterdiği kahramanca direniş, II. Dünya Savaşında olduğu gibi geniş yelpazede bir demokrasi cephesi ortaya çıkarmış, DAIŞ faşizmine karşı insanlığın direnişinin öncüsü ve sembolü olmuştur.”
‘Kobanê direnişi yeni Kürdistan yeni bir ortadoğu gerçeği ortaya çıkardı’
Kobanê Direnişinin başarısıyla Rojava Devrimi’nin yenilmezliğini sağladığı gibi, demokratik Suriye’nin kuruluşunun da güçlü temeli haline geldiğini belirten KCK, “Kobanê Direnişi, yeni demokratik Suriye’nin gerçekleşmesinin siyasi, askeri ve toplumsal temelini ortaya çıkarmış, Suriye’de tıkanan ve kirli hale gelen savaşı da yeni bir boyuta taşımıştır. Artık Suriye’deki savaş demokratik Suriye’yle sonuçlanacaktır. Yeni siyasi arayışlarla kirli savaşın sonlanacağı ve demokratik Suriye’nin yaratılması çabaları hız kazanacaktır.
Kobanê Direnişi sadece Suriye’de büyük demokratik devrimci sonuçlar ortaya çıkarmayacaktır, hem Kürtlerin birliğini sağlamada rolünü oynayacak, hem de Ortadoğu’daki demokrasi güçlerinin demokratik birlikler kurarak demokrasi ve Özgürlük Mücadelesi’ni yükseltmesini de sağlayacaktır. Kobanê Direnişi yeni bir Kürdistan ve yeni bir Ortadoğu gerçeği ortaya çıkarmıştır. Artık Kürdistan ve Ortadoğu’da gelişmelere Rojava Devriminin değerleri yön verecektir. Kobanê Direnişi ve Rojava’nın özerkliği temelinde oluşan demokratik Suriye’nin gerçekleşmesi, Ortadoğu’nun yeni siyasi kimliğini ve yapılanmasını ortaya çıkaracaktır. Ortadoğu’da tıkanan siyaset, demokratik siyasi anlayışla açılım yapacak, tüm etnik ve dinsel toplulukların özgürlüğü ve özerkliği temelinde yeni bir Ortadoğu tarihi yazılacaktır” dedi.
‘Ortadoğu halklarının umudu haline geldi’
KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı açıklamasında devamla, “Kobanê Direnişi başta Türkiye devleti olmak üzere Ortadoğu gericiliğine karşı bir savaş olmuştur. Sonunda yenilen, Kobanê’nin bugün yarın düşmesini bekleyen tüm Kürt karşıtı bölge gerici ve despot güçleri olmuştur. Umudun kaybedilmediği, inancın büyük iradeye dönüştüğü bir yerde az imkanla büyük başarıların kazanılacağı bir daha kanıtlanmıştır. Kobanê Direnişi bu karakteriyle bundan sonra dünyanın neresinde olursa olsun tüm direnişlerin, özgürlük ve demokrasi güçlerinin ilhamı ve güç kaynağı olacaktır. Tüm direnişler yenilmezlik karakterlerini Kobanê Direniş ruhundan alacaklardır. Zaten Kobanê gösterdiği büyük direnişle tarihteki büyük direniş sembolleri ve güç kaynakları içinde bugünden yerini almıştır. Yenilmez Kobanê, yenilmez Rojava ve yenilmez Kürdistan Devrimi olarak bundan sonraki rolünü de oynamaya devam edecektir.
Kobanê özgürlüğün kapısı olduğu için bu kapı kırılıp Ortadoğu faşizmin karanlık dehlizi haline getirilmek istenmiştir. Bu nedenle tüm bölge gericiliği demokrasi güçleri karşısında birleşerek faşizmin hakim olacağı bir Ortadoğu yaratma savaşını başlatmışlardır. Ancak Kobanê Direnişiyle tüm bölge gericiliği adına vekalet savaşı yürüten faşizm yenilmiş, özgür ve demokratik yaşam özlemi tüm Ortadoğu halklarının umudu haline gelmiştir. Kobanê’nin kurtuluşuyla halkların umudu artmıştır. Kobanê Direnişiyle Ortadoğu’nun demokrasi ve özgürlük tarihi başlamıştır. Bundan sonraki mücadele umudun zafere dönüşmesinin tarihini yazmak anlamına gelecektir.
Kobanê Direnişi bundan sonra sadece DAIŞ’e karşı direnen her halka güç vermeyecek, tüm direnişler ve toplumsal hareketler bu direnişten güç alacaktır. Kobanê’nin kurtuluşu, Şengal’in kurtuluş mücadelesine büyük ivme kazandıracaktır. Artık DAIŞ’in Şengal’de tutunması güç olacaktır. Şengal de Kobanê gibi sokak sokak, köy köy kurtarılacaktır. Kuşkusuz Ortadoğu’da gericilik tümden yenilip demokratik Ortadoğu yaratılana kadar DAIŞ yenilse de başka bir DAIŞ halkların özgürlük ve demokrasi mücadelesi karşısına çıkarılacaktır. Ancak Kobanê Direnişi, Şengal Direnişi, Güney Kürdistan’da gösterilen direniş ve Rojava Direnişinin zaferinden sonra DAIŞ yenilgiye uğratılacağı gibi, yeni faşist güçler de yenilgiye mahkumdur. Çünkü devrimci güçler Ortadoğu demokratikleşene kadar mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerdir” denildi.
‘Küllerinden yeniden yaratılacaktır’
KCK açıklaması şu ifadelerle son buldu: “Kobanê Direnişi ağır bedellerle Kobanê’nin köylerinin kurtarılmasıyla da sonuçlanacak zafere doğru gitmektedir. Ancak bu zafer ağır bedellerle gerçekleşmiş olsa da DAIŞ faşizmini yenilgiye uğratan Kobanê devrimci güçleri tüm ilerici ve demokratik insanlığın desteğiyle yeni bir Kobanê’yi de küllerinden yeniden yaratacaktır. Kobanê daha güzel ve daha güçlü bir biçimde direniş abidesi olarak Ortadoğu’da özgürlük ve demokrasi ışığı saçacaktır.
Kobanê Kantonu’nun kuruluş yıldönümünde bu direnişin zaferinde rol alan tüm güçleri bir daha kutlarken, tüm Kürdistan halkını ve Ortadoğu halklarını bu zaferi her yerde kutlamaya ve büyük bir sevinç ve coşkuyla Ortadoğu halklarının özgürlük ve demokrasi mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz.

No comments