Breaking News

HPG Şengal Komutanlığı’ndan Kobani’ye selam


ŞENGAL – DAIŞ çetelerine karşı Şengal’de mücadeleyürüten HPG Şengal Komutanlığı, tarihi Kobanê zaferini kutlayarak Şengal’de de aynı başarıyı gerçekleştirme sözü Verdi.
HPG Şengal Komutanlığı yaptığı yazılı açıklama ile Kobanê’nin özgürleştirilmesini kutladı.
“Bilindiği gibi halkımız üç yıldır Rojava’da, son bir yılda da Başur’da DAİŞ faşizmine karşı büyük bir direniş savaşı yürütmektedir” denilen açıklamada devamla şunlar belirtildi:
“Bu görkemli mücadele geçtiğimiz altı ay içerisinde Kobanê ve Şengal merkezli yürütüldü ve nihayet bu destansı direniş Kobane’de tarihsel bir zaferle sonuçlandı. Bu sadece Kürt Halkının değil, kapitalist modernite ve gericilik arasında sıkışmış Ortadoğu halklarının ve tüm insanlığın zaferidir. Bu büyük başarının gerçek yaratıcısı olan şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, temsil ettikleri Apocu çizgide sonuna kadar yürüyeceğimizi tekrardan belirtiyoruz. Bu temelde bu destansı direnişin diğer bir merkezi olan Şengal’de de aynı başarıyı gerçekleştireceğimizin sözünü başta Önder Apo, Şengal şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize ve halkımıza veriyoruz.”
(aç)

No comments