Breaking News

MLKP/Rojava’dan Kobanê zaferine selam


HABER MERKEZİ – MLKP Rojava, Kobanê zaferini selamladı, “Kobanê’de ortaya konulan destansı direniş, yeni dönemde rehberimizdir” dedi. Rojava devrimini yenilmez kılacaklarını vurgulayan MLKP Rojava, “Bir yandan yıkılan Kobanêmizi inşa ederken, halkın birleşik özsavunmasını ve mevzilerini daha da büyüteceğiz” diye belirtti.
Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Rojava, yazılı bir mesaj yayınlayarak Kobanê zaferini selamladı, “Söz verdiğimiz gibi, ölümsüz şehitlerimize, yaralılarımıza, fedakar halklarımıza ve ezilen insanlığa zaferi armağana ettik. Kobani’yi faşist DAİŞ çetelerinden temizleyerek özgürleştirdik. Demokratik Özerk Kantonlarımızın ilan edilme yıldönümünde, halklarımıza kutlu olsun” dedi.
‘Şehitlerimizin anılarına bağlı kalacağız’
Zaferin Kobanê savunmasında ölümsüzleşen savaşçıların eseri olduğunun altını çizen MLKP Rojava, “Onların fedai duruşlarının sonucudur. Arinlerden Saryalara, Paramazlardan Diyarlara, Cudilerden Oğuzlara kadar yüzlerce örnek savaşçının can bedeli eylemi sayesinde Kobanê kurtulmuş, halklarımızın başı dik kalmıştır. Onlarla gurur duyuyoruz. Anılarına bağlı kalacağımıza söz veriyoruz” diye belirtti.
MLKP Rojava, “Kobanê’yi tüm varlığıyla savunan ve zafer müjdesini halklarımıza veren, komuta kademesinden neferlerine, yaralısından, cephe gerisine, lojistikçisinden siperlerin en önündekilere kadar tüm YPG, YPJ ve MLKP savaşçılarını, Türkiye’den gelen savaşçı dostlarımızı, enternasyonalist dayanışma sergileyen herkesi selamlıyor, kutluyoruz. Keza, direnişin başından beri sınır nöbeti tutarak, dayanışmayı büyüterek, moral ve motivasyon kaynağımız olan Pirsus direnişçilerini ve tüm nöbet eylemcilerini selamlıyor, sevgilerimizi gönderiyoruz. Bu zaferi 134 gündür kalbi bizimle çarpan, bunun için sokaklara çıkan, eylemler yapan, yardımlar toplayan, dayanışma çadırlarında yatıp kalkan, sloganı, zılgıtı ve duasıyla yanımızda olan halklarımıza armağan ediyoruz” diyerek zaferin gerçekleşmesinde yer alan tüm ezilenleri selamladı.
Kobane’de zaferin başta faşist Türk burjuva devleti olmak üzere, bölge gericilerine, DAİŞ işbirlikçilerine ve Kürt halkının iradeleşmesini istemeyen herkese karşı kazanıldığını belirten MLKP Rojava, açıklamasında şunları belirtti: “Kobanê, Ortadoğu’da ve dünyada, halkların sömürücü, kıyıcı dolar egemenliği veya ırkçı, dinci gericiliğe mahkum olmadığını gösteren Rojava devriminin zaferidir.
Kobanê, ezilen halkların örgütlü ve özsavunmaya dayalı direngen bir çizgide yürürse yenilmez olacağının nişanesidir.
Kobanê, bölgesel bir direniş ve dayanışma ile başka bir dünyanın mümkün ve kazanılabilir olduğunu göstermiştir.
Kobanê örgütlü Kürt halkının ve ona omuz veren ezilen halkların ortak zaferidir.
Kobanê, enternasyonalist devrimciliğin önemini ve görevlerini hatırlatan, onların varlığıyla güçlenen bir zafer alanıdır.
Kobanê, Şengal’dir, Kerkük’tür, Mahabad’dır, Amed’dir! Kobanê 4 parça Kürdistan’ın zaferidir.”
‘DAIŞ yenildi ancak savaş bitmedi’
Zaferi daha da büyütme çağrısı yapan MLKP Rojava, DAİŞ’in Kobanê’de yenildiğine ancak savaşın henüz bitmediğine dikkat çekti.
MLKP Rojava, mesajında şunları belirtti: “Savaş sürmektedir. Her bakımdan bu gerçeğe yaslanmak, buna göre hareket etmek zorundayız. DAİŞ çetelerini destekleyip teçhizatlandıranlar şimdi yenilmişliğin ruh haliyle daha da pervasızlaşmıştır. Onlara karşı, örgütlü ve özsavunmasını geliştirmiş bir duruş sergilemek, direniş mevzilerini büyütmek, içimizdeki kanser halini alan kimi DAİŞ merkezlerini temizlemek zorundayız.
Kobanê’de ortaya konulan destansı direniş, yeni dönemde rehberimizdir. Şengal’den Afrin’e kadar tüm bir hat boyunca bu bilinç ve irade ile savaş siperlerini büyüteceğiz.
Bir yandan yıkılan Kobanêmizi inşa ederken, halkın birleşik özsavunmasını ve mevzilerini daha da büyüteceğiz. Geride kalan sürecin dersleriyle yeni dönemi planlayacağız.
Rojava devrimini daha da güçlendirecek, onu yenilmez kılacağız.  Bu şehitlerimize sözümüzdür. Biz kazanacağız! Rojava ve ezilen halklar kazanacak!”

No comments