Breaking News

Efrîn yarın özerklik ilanının yıldönümünü kutlayacak


EFRÎN – Efrîn Kantonu, Demokratik Özerklik Yönetiminin ilanının birinci yıldönümünü, yarın, “Demokratik Özerklik Ortadoğu halklarının geleceği için çözüm modelidir” sloganıyla kutlayacak.
Efrin Kantonu’nun demokratik Özerkliğinin ilanının birinci yıldönümü yarın Efrîn bölgesinde kitlesel bir katılımla kutlamacak. Saat 10:00’da başlayacak kutlama, Efrîn Spor salonu’nda gerçekleşecek.
Kutlamalar öncesi Eylem Hazırlık komitesi, kentin sokak ve caddelerini rengarek bayrak flama ve posterlerle süsleyerek tüm hazırlıklarını tamamladı. Komite tüm Efrîn bölge halkına yarınki görkemli kutlamaya katılım çağrısında bulundu.
Konuya ilişkin ANHA’ya konuşan Haırlık Komitesi üyesi Remzî Şêxmûs, Kobani’nin özgürleşmesiyle çifte bayram sevinci yaşadıklarını belirterek tüm yurttaşları yarınki kutlamaya beklediklerini söyledi.ç
Şêxmûs, tüm siyasi partileri, YPG/YPJ temsilcilerini, TEV-DEM ve ENKS ile Hevgirtina Niştimanî ya Demokratîk örgütlerinin yanısıra tanınmış birçok bağımsız şahsiyeti yarınki kutlamaya resmi olarak davet ettiklerini de ifade etti.
SILÊMAN EHMED
(aç)

No comments