Breaking News

YPG’li Şipal için taziye ziyareti, YPJ’li Yaşar için mevlit

Kobanê direnişinde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Cumali Şipal (Hemze Çatak) için Çatak’ta, YPJ savaşçısı Semra Yaşar (Rojên Berîtan) için ise merkez İpekyolu ilçesinde taziyeler kabul edildi. 


YPG savaşçısı Cumali Şipal (Hemze Çatak) için Bahçelievler Mahallesi'nde kurulan taziye, HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, DBP Van İl Eş Başkanı Avukat Miraz Çallı, HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Hatice Çoban, Bekir Kaya, ilçe belediye eşbaşkanları, HDP-DBP ilçe yöneticileri ve halk tarafından ziyaret edildi.
‘KOBANÊ ŞEHİTLERİN KAHRAMANCA DİRENİŞİYLE ÖZGÜRLEŞMİŞTİR’
İlk konuşmayı yapan Van MEYA-DER Başkanı İbrahim Alkan, YPG'nin direnişiyle Kobanê'nin barbarlara kalmadığını belirterek, "Biz de onların anısına sonuna kadar bağlı kalacağız" dedi.
HDP Van İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi Kürt halkının ağır bedeller ödediğini söyledi.
HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Kürt halkının tarihsel bir eşikte olduğunu ve bu fırsatın kaçırılmaması için herkesi çok duyarlı olması gerektiğini belirtti.
SEMRA YAŞAR İÇİN MEVLİT VERİLDİ
Kobanê direnişinde yaşamını yitiren YPJ savaşçısı Semra Yaşar (Rojên Berîtan) için ise Van’ın merkez İpekyolu ilçesinde mevlit verildi. Mevlide DBP Van İl Eşbaşkanı Hamiyet Şahin, HDP Van İl Eşbaşkanı Derya Hayva ve halk katıldı. Taziye evine Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile YPJ savaşçısı Yaşar’ın fotoğrafları asıldı.
Barış ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunun ardından konuşan DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, Kürdistan’da kadın olmanın Kobanê’de Arîn gibi fedaice eylem yapmakla eş değer olduğunu söyledi. Yaşar’ın Kobanê’yi korumak için kendisini feda ettiğini söyleyen Şahin, “Bu topraklarda Arînler, Zilanlar, Beritanlar ve Sakineler yatmaktadır. Bu toprağın kadınları zaferi getirecektir” diye konuştu.
Mevlit okunan dualar ve yenilen yemekle son buldu.

No comments