Breaking News

Kobani’de YPG operasyonları devam ediyor


HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi, dün çetelerden temizlenen Kobanê direnişine ilişkin yazılı bir açıklama yayınlayarak gerçekleştirdikleri operasyonun sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.
Kobanê’yi işgal etmek amacı ile 134 gün önce saldırılarına başlayan DAIŞ çetelerinin saldırılarının halen sürdüğünün belirtildiği açıklamada, “Dün çetelere karşı geniş çaplı bir operasyon başlatan güçlerimiz, kenti tamamen çetelerden temizlemiş bulunuyor” ifadeleri yer aldı.
Dün sabah 09.00’da şehir merkezinin çetelerden tamamen temizlenmesi için bir operasyon düzenlediklerini hatırlatan YPG Basın Merkezi, “Daha önce başlatılan temizlik operasyonu çerçevesinde gerçekleştirilen bu operasyonun sonucunda şehir merkezi çetelerden tamamı ile temizlenmiştir. Operasyonda çok sayıda çete öldürülmüş, silah ve cephanelerine el konulmuştur. Düzenlenen operasyon saatler 16.00’yı gösterirken başarılı bir şekilde son bulmuştur” dedi.
Operasyon sonucunda çok sayıda çetenin öldürüldüğünün belirtildiği açıklamada yaklaşık olarak 30 çete üyesinin cesedinin YPG savaşçılarının elinde olduğu bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı. Çetelerden ele geçirilen askeri mühimmatında ayrıntılı bir dökümünün paylaşıldığı açıklamada şu bilgiler verildi: “Bu operasyonda öldürülen çetelerin sayısı netleştirilememiştir. Ancak yaklaşık olarak 30 çete üyesinin cesedi güçlerimizin elinde bulunuyor. Güçlerimiz operasyonda; bir adet 57. top ve topun üzerinde bulunduğu araca, 3 adet 82 mm havan topu, 3 adet el yapımı havan topu, bir adet katuşa füzesi, 72 adet kleş, 4 adet B7 roketatar, bi adet BKC, bir adet suikast silahi, 3 adet kanas silahi, 3 adet Bruna silahi, bir adet G1 silahi ve bu silahlara ait çok sayıda mermiye el koymuştur. “
Ayrıca Kobanê çetelerden temizlendikten sonra, çevre köylere doğru kaçan çetelere yönelik operasyonun da sürdüğü belirtilen açıklamada devamla, “Kobanê’nin doğusunda bulunan Minazê ve kentin güneydoğusunda bulunan Helincê köylerin de çetelere yönelik gerçekleştirilen saldırılarda bir çok çete üyesi öldürülmüştür. Operasyonlar sonucunda Helincê köyü tamamen çetelerden temizlenmiştir. Bu köylerde çatışmaların halen devam etmesinden dolayı detaylı bilgiler daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır” dendi.
(lg/aç)

No comments