Breaking News

YPG Genel Komutanlığı: Halkımıza zafer sözümüzü yerine getirdik


HABER MERKEZİ – YPG Genel Komutanlığı, Kobani’nin çetelerden temizlenerek özgürleştirilmesi münasebetiyle yazılı bir açıklama yayınladı. YPG açıklamasında DAIŞ çetelerinin Kobani yenilgisinin çeteler için bitişin başlangıcı olacağı belirtildi.
YPG Genel Komutanlığı’nın Kobani zaferine ilişkin “Kürt halkı, Ortadoğu halklarına ve Kamuoyuna!” başlığıyla yaptığı yazılı açıklama şöyle:
“Bugün Rojava Kürdistanı’nın Kobani kenti tümden DAIŞ çetelerinden temizlenerek özgürleştirilmiştir. 133 gündür güçlerimiz DAIŞ terörüne karşı destansı bir direniş sergileyerek halkımızın ve insanlığın umutlarını kırmamıştır. Güçlerimiz zafer sözünü yerine getirmiştir. Bu zafer Rojava devriminin, Demokratik Suriye’nin, insanlığın zaferidir. DAIŞ çetelerinin karanlığı ve vahşetine karşı Özgürlük çizgisinin zaferidir.
133 gündür YPG/YPJ savaşçılarımız, Kürdistanın genç kız ve oğulları, Kürdistanın dört parçasından ve dünyanın digger birçok ülkesinden gelen gönüllüler DAIŞ terörüne karşı şiddetli bir savaş ve büyük bir direniş sergilemiştir. Bu direnişte birçok değerli savaşçımız, Kürdistan’ın genç kızları ve oğulları şehit düşmüş, ancak sonuçta başarıya ulaşan da şehitlerin ruhu ve iradeleri olmuştur. YPG, hiçbir gücün Rojava devrimini yenilgiye uğratamayacağını ve hem kürt halkının hem de bölge halklarının en hakiki savunma gücü olduğunu birkez daha ispatlamıştır.
Kobani’de yürütülen savaş sadece YPG ile DAIŞ arasındaki bir savaş olmanın çok ötesinde; insanlık ile vahşet;  zalimlerle özgürlük ruhu arasındaki bir savaştı. Tüm insanlık değerleri ile insanlık karşıtlarının savaşıydı. Bu savaştan galip gelen hakikat, özgürlük ruhu, halkların ve insanlığın özgürlük iradesi olmuştur.
Kobani savaşı DAIŞ için de kader belirleyiciydi. DAIŞ’ın Kobani’de aldığı yenilgi aynı zamanda DAIŞ’ın bitişinin başlangıcıdır. Kobani savaşı bu açıdan da en temel ölçü olmuştur. DAIŞ’ın Kobani yenilgisi sadece Kobanê ile sınırlı değildir. Bu yenilgi halkların iradesine karşı psikolojik ve moral açıdan da büyük bir hezimettir. Kobani zaferinden sonra DAIŞ’a karşı başarıların artacağı vey akın zamanda başka zafer müjdelerinin de geleceği inancındayız.
YPG/YPJ güçleri olarak halkımıza ve bölge halklarına başarı söz vermiştik. Bugün Kobani’yi özgürleştirerek halkımıza verdiğimiz sözü yerine getirdik. Bu zaferi Rojava, Suriye ve tüm Kürdistan halklarına kutluyor, bu tarihi direnişte destek veren, bizimle birlikte savaşan herkese teşekkür ediyoruz. En başta bu direnişi büyük sahiplenen halkımıza, özelde de Bakurê Kurdistan halkımıza, yine hava saldırılarıyla güçlerimize aktif desteğini sunan Uluslararası Koailsyon güçlerine, YPG’yle omuz omuza çarpışan Burkan El Fırat ve diğer Özgür Suriye Ordusu bileşenlerine, yine bir grup olarak güçlerimize yardımcı olan pêşmerge kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz.
YPG olarak önümüzdeki görevlerin henüz sona ermediğinin farkındayız. Önümüzde Kobani kırsalının özgürleştirilmesi süreci duruyor. Bu görevimizi de başarıyla yerine getireceğimize söz veriyoruz.
Diyar Bagok, Erîş, Zozan, Arîn, Dilgêş ve Kendallar şahsında canlarını bu direnişte feda eden yüzlerce kahraman şehidimize verdiğimiz zafer sözümüzü birkez daha yineliyor ve onların çizgisine sonuna kadar bağlı kalacağımızı belirtiyoruz. Birkeza daha Kobani zaferini tüm halkımıza, YPG/YPJ savaşçılarımıza ve tüm dostlarımıza kutluyoruz.”
YPG Genel Komutanlığı

No comments