Breaking News

Muhdesê ve Su deposu ile 3 cadde çetelerden temizlendi! YENİLENDİ

KOBANÎ – Kobanî’nindoğusunda Dibistana Reş, güneydoğusundaki 48. Sokağın güneyinde bulunan Su deposu ve her iki alan arasında kalan 3 sokak  çetelerden temizlendi.
YPG güçlerinin başlattığı temizlik operasyonu devam ediyor. Operasyon kapsamında dün saat 15:00’da Kobanî’nin doğu ve güneydoğusunda YPG savaşçılarıyla DAIŞ çeteleri arasında yaşanan çatışmalar bu sabah saatlerine kadar sürdü.
Bölgedeki ANHA muhabirlerinin verdikleri bilgilere göre; Kobanî’nin doğu ve güneydoğu cephelerinde dün akşama doğru saat 15:00’dan bu sabah saatlerine kadar çok şiddetli çatışmalar yaşandı.DAIŞ çeteleri, YPG savaşçılarının doğu ve güneydoğu cephelerindeki ilerleyişini durdurmak için çok yoğun ağır silah ve tank kullandı.
Buna rağmenYPG karşısında tutunamayan çeteler, patlayıcı yerleştirdiğkleri Mekteba Reş’i havaya uçurma girişiminde bulundu. Binanın bir bölümünün çöktüğü öğrenildi.
DAIŞ çeteleriyle YPG güçleri arasında bu sbaha kadar devam eden çatışmalar sonucunda Kobanî’nindoğusunda Dibistana Reş (Muhdesê), güneydoğusundaki 48. Sokağın güneyindeyer alan Su deposu ve bu iki alan arasında kalan 3 sokak çetelerden temizlendi.
Muhabirler, şiddetli çatışmalarda 25 çete üyesinin öldürüldüğünü ve 5 çete cenazesi ile çok sayıda silah ve cephaneyle bir intihar yeleğinin de YPG savaşçılarının eline geçtiğini bildirdi.
 (ekip/aç)










No comments