Breaking News

Peşmerge ile Koalisyon ortaklığından IŞİD'e bir darbe daha

Kürdistan Peşmerge Birlikleri tarafından, bugün (Cumartesi) sabah saatlerinde başlatılan ve IŞİD teröristlerine büyük kayıpların verildiği bir operasyonla, Musul iline bağlı Telafer ilçesinin Salihiye köyü IŞİD teröristlerinin elinden kurtarıldı.



Salihiye köyüne sabah saat 07:30’da güçlü bir saldırı düzenleyen Peşmerge Birlikleri IŞİD teröristlerine zayiatlar verdiler. 15 teröristin ölü olarak ele geçirildiği ilk saldırıda bir IŞİD teröristi de Peşmerge Birliklerine teslim oldu.

Bu saldırıda köyde konuşlanmış zırhlı ve personel taşıyıcı olarak kullanılan 7 araca Peşmergeler tarafından el konulduğu ve çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği bildirildi.

Salihli köyü operasyonuna takviye güç olarak Musul’dan yola çıkan 8 araçlık bir konvoy ise Uluslararası Koalisyona bağlı savaş uçakları tarafından bombalandı. Bu saldırıda konvoyun tümden imha edildiği, yaya olarak kurtulup kaçan teröristlerin ise Peşmerge pususuna düştükleri öğrenildi.

Zumar cephesinde bulunan kaynaklarımız, Salihli köyü operasyon sonucunda IŞİD teröristlerinden tümden temizlenerek Peşmerge denetimine alındığını ifade ettiler.

Operasyon kapsamında IŞİD’in uçak saldırılarındaki kayıpları ile birlikte 50 kadar kayıp verdiğini bildiren kaynaklarımız, Peşmergenin bu başarılı operasyonda hiçbir kayıp vermediğini belirttiler.

Salihiye köyü ile civarda yaşayan sivil halkın ellerinde beyaz bayraklar ile Peşmergeye sığındığı ve IŞİD’in zulmünden dolayı çok büyük zorluklar içinde yaşamlarını sürdürdüklerini ifade ettiklerini aktaran kaynaklarımız, IŞİD denetimi altında bulunan bölgelerde yaşamını sürdüren insanların IŞİD’in baskıcı, zorba ve çağdışı yasak ve uygulamalarından dolayı çok rahatsız olduklarını vurguladılar.

No comments