Breaking News

YPG: Kobanî'nin üç cephesinde şiddetli çatışmalar sürüyor

KOBANÎ – Çetelerin üç cepheden saldırı düzenlediği Kobanî’de, yaşanan şiddetli çatışmaların halen devam ettiğini bildiren YPG Basın Merkezi, dün geceden beri devam eden çatışmalar ve bombalı intihar saldırılarında 8 YPG savaşçısının yaşamını yitirdiğini duyurdu.
YPG Basın Merkezi, DAIŞ çetelerinin Kobanî’yi işgal etmek amacıyla başattığı saldırıların 123'üncü gününde takviye güç ve ağır silahlarla devam ettiğini bildirdi. Buna karşı YPG/YPJ savaşçılarının büyük bir iradeyle çete saldırılarına karşı direnişini sürdürüdüğü belirtilen açıklamada dün öğleden sonra başlayan ve halen kentin birçok farklı noktasında devam eden çete saldırılarına ilişkin şu bilgiler paylaşıld:
“Dün öğleden sonra (15 Ocak) kentin doğu cephesinde çeteler bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlemiş ve patlamayla birlikte birçok koldan saldırıya geçen çetelerle YPG güçleri arasında bu cephede göğüs göğüse çok şiddetli çatışmalar yaşanmıştır.
 Bugün sabah erken saatlerde çeteler kobanî’nin üç cephesinden saldırı başlatmıştır. Güney cephesinde çeteler bomba yüklü bir araçla ve ferdi olarak intihar saldırıları düzenlemiştir. Saldırılar ardından başlayan çok şiddetli çatışmalar halen 48. Cadde, Suk El-Hal etrafıyla güney cephesinde çatışmalar tüm şiddetiyle devam etmektedir. Bu çatışmalarda güçlerimiz Hummer tipi bir zırhlı aracı ele geçirmiş, ancak ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir.”
YPG Basın Merkezi, çete saldırılarına karşı büyük bir kararlılık gösteren 8 YPG savaşçısının da kahramanca direnerek şehadete ulaştığını belirtti.
(aç)

No comments