Breaking News

YPG'li Gezgör’ü binler son yolculuğuna uğurladı

RUHA – Cizîrê Kantonu’nda çeteler ile girdiği çatışmada yaşamını yitiren YPG'li Abdulkadir Yıldırım'ın (Gezgör Urfa) cenazesi, Kobanê’nin karşısındaki Etmanek köyünde binlerce kişi tarafından toprağa verildi.
Dêrika Hemko ile Qamişlo arasında DAIŞ çeteleri ile YPG güçleri arasında çıkan çatışmada yaşamını yitiren YPG'li Abdulkadir Yıldırım'ın cenazesi, Suruç'un sınır hattındaki ve Kobanê’nin karşısındaki Etmanek (Büyük Kendirci) köyünde binlerce kişi tarafından toprağa verildi. Önceki gün Mardin'de otopsi işlemleri tamamlanan ve Suruç Devlet Hastanesi'ne getirilen Yıldırım'ın cenazesi, sabah saatlerinde binlerce kişi tarafından sloganlar ile alındı. Hastaneden ilçe çıkışına kadar “Şehit namirin”, “Ey şehit xwina te li erde namîne”, “Bijî berxwedana Kobanê/Şengalê”, "Rêya şehid rêya me PKK partiya me", "Bijî berxwedana YPG", “Bijî serok Apo” sloganları ile yürüyen binler, ilçe çıkışında araçlara binerek Etmanêk’e doğru yola çıktı.
İlçe merkezinde oluşturulan yüzlerce araçlık konvoy ile Etmanek köyüne getirilen Yıldırım’ın cenazesi, köy girişindeki askeri noktada omuzlara alınarak yürüyüşle köy mezarlığına getirildi. HDP Mİlletvekilleri Aysel Tuğluk, İbrahim Ayhan, MEYADER, DBP Urfa il ve  ilçe örgütlerinin de katıldığı yürüyüşte, Kürt Halk Önderi  Abdullah Öcalan'ın posterleri açıldı. Yıldırım'ın cenazesi, köy mezarlığında gerçekleştirilen dini törenin ardından sloganlar eşliğinde toprağa verildi.
Kürdistan saldırı altında
Daha sonra DAIŞ çetelerine karşı direnirken yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Yıldırım'ın mezarı başında konuşan DBP Urfa İl Başkanı İsmail Kaplan, Yıldırım'ın yürüttüğü mücadelenin takipçisi olacakları sözünü vererek, "Şehidimize minnettarız. Ona, yürüttüğü mücadeleyi zafere ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz" diye konuştu. Daha sonra söz alan HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Kürdistan'ın dört parçasında da saldırıların olduğuna dikkat çekerek, "Cizre'de iki gün önce  12 yaşındaki Nihat Kazanhan katledildi. Kobanê'de de diğer alanlarda da saldırıların zihniyeti aynıdır" dedi. Ayhan, Kürdistan coğrafyasının özgürleşeceği güne kadar mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.
Son olarak konuşan YPG'li Yıldırım'ın amcası Ahmet Yıldırım ise, "Şehit sadece bizim değil tüm Kürdistan'ın şehididir" dedi.
Daha sonra Yıldırım'ın ailesi tarafından köyde kurulan taziye evine geçen halk, taziye dileğinde bulundu.

No comments