Breaking News

Çete saldırılarına QSD güçlerinden sert yanıt

EFRÎN – Dün akşamdan beri kısmen sakin olan Efrîn bölgesinde çete gruplarının Bênê köyü çevreisndeki saldırıları yer yer devam ederken Demokratik Suriye Güçleri (QSD) çetelere sert karşılık veriyor.
AKP destekli Cebhet El-Nusra, Ehrar El-Şam ve DAIŞ çete grupları Şerawa’ya bağlı Dêr Cemal köyünü işgal ettikten sonra Bênê köyüne yönelik başlattığı saldırılarını sürdürüyor.
Çete grupları dün gece de havan ve cehennem toplarıyla, ağır silahlarla Bênê köyüne saldırırken, çete saldırılarına QSD güçleri sert direnişle yanıt verdi.
ANHA muhabirleri bazı evlere isabet eden topların maddi hasara yol açtığın ve herhangi bir can kaybı olmadığını bildirdi.
Özellkle Dêr Cemal köyü çevresinde yoğunlaşan çete güçleri buradan zaman zaman Bênê köyüne yönelik topçu saldırılarını sürdürürken Ezaz kasabasına yakın Çiyayê Seman alanında da güç toplamaya başladı.
Bugün sabah saatlerinde Bênê köyü birkez daha çete gruplarınca havan toplarıyla vuruldu. Saldırıya QSD güçleri de anında cevap verdi ve bunun üzerine bölgede kısa süreli çatışma yaşandı.
Efrîn’e saldırı konusunda türk devleti öncülüğünde anlaşan çete grupları 27 Kasımdan bu yana Halep, Efrîn ve Ezaz bölgesinde saldırılarını sürdürüyor. 1 kasımda da çetelere ait küçkü bir keşif uçağının Bênê köyü üzerinde uçtuğu görüldü.
Artan saldırılar üzerine Bênê köylüleri de Demokratik Suriye Güçleri (QSD)’ye köylerini ve bölgelerini çetelere karşı savunmaları çağrısı yaptı.
(aç)
ANHA

No comments