Breaking News

YPG ve Ceyş El-Suwar şehitlerinin ailelerine taziye akını

EFRÎN – Çete saldırılarına karşı geliştirilen Meryemîn köyü direnişinde yaşamlarını yitiren 9 YPG/YPJ ve Ceyş El-Suwar savaşçısı için Efrîn halkı kitlesel taziye ziyaretleri gerçekleştirerek ailelere başsağlığı diledi.
Çete saldırılarına karşı geliştirilen Meryemîn köyü direnişinde yaşamını yitiren YPG savaşçıları Şoreş Xwînreş, Diyar Çiya, Dilxwaz Efrîn, Rizgar Başiqle, Dilşêr Qendîl, YPJ’li Doza Berxwedan ile Ceyş El-Suwar savaşçıları Ebilrezaq Cehfer, Mihemd Ebdilrehman ve Mihemd Hemo için Mabeta İlçesine bağlı Astêr köyü ile Efrîn kanton merkezindeki Mehmûdiyê mahallesinde taziye çadırları kuruldu.
Ailelere başsağlığı dileklerini sunmak üzere Cindirêsê, Şêrawa, Mabeta, Raco, Şiyê ve kanton merkezinden yüzlerce yurtaş gün boyu taziye çadırlarına akın etti.
Astêr köyü
9 savaşçının posterleri ve kürt halk önderi Abdulah Öcalan posterleriyle donatılan taziye çadırında devrim şehitleri için saygı duruşunda bulunularak şehitlerin yaşam ve mücadele gerçeğine ilişkin konuşmalar yapıldı.
Astirê köyünde YPG Askeri Meclis üyesi Aydin Sîno, Şehit Ailelerei Kurumu adına Selahadîn Ehmed, TEV-DEM adına Ayşe Hiso, Rojava Gençlik Birliği (YCR) adına Hawar Hesen konuşarak alelere ve Kürdistan halkına başsağlığı dileğinde bulundu.
Taziye ziyaretinde bulunanlara hitaben konuşan Ş. Dilşêr’in ablası Rûken Oso, Şoreş Xwînreş’in eşi Fatima Hemiklîno ve Dilxwaz Efrîn’n annesi Fatma Fexrî de çadıra gelip acılarını paylaşan herkese teşekkür ederek, şehterin izinde yürüyüp mücadeleye sahip çıkacaklarını belirtti. Aileler herkesin de bu onurlu mücadeleye daha güçlü sahip çıkmasını ve Türk devletinin desteklediği çetelere gereken dersin verilmesini istedi.
Efrîn merkede taziye ziyareti 
Efrîn merkezindeki Mehmûdiyê mahallesinde kurulan taziye çadırında ise, Şehit Aileleri Kurumu, Şehba Bölgesi yönetimi ve TEV DEM adına konuşmalar yapılarak şehitlere bağlılık sözleri yinelendi.
Ailelere ve Rojava halkıan başsağlığı dileyen konuşmacılar halkların kölelik zincirlerinden kurtarılıp özgürlük yürüyüşüne kaldırılmasında şehtlerin oynadıkları role vurgu yaparak Efrîn ve Şêxmeqsud halkının çete saldırılarına karşı direnişini selamladı.
Konuşmalarda Türk devleti ve AKP/Erdoğan’ın çetelere verdiği destek de kınanarak çetelerin saldırılarına karşı tüm gençler YPG saflarında direnişe çağrıldı.
Taziye ziyaretleri “Şehid Namirin” ve “Bijî Berxwedana YPG’ê” sloganlarıyla son buldu.
(aç)
ANHA

No comments